Bartels/Bertolini mají titul, vyhrál Saleen

iM2, 23. listopadu 2008, 20:51 Google+

SAN LUIS - ZÁVOD; PK Saleen dua Bert Longin a Anthony Kumpen ukončil letošní mizernou sezónu poměrně nečekaně, když v dramatickém závěru šokoval svým vítězstvím v Argentině.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kumpen/Longin

Kumpen/Longin | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Fabrizio Gollin a Mike Hezemans (Phoenix Corvette) dojeli jen těsně na druhém místě, když na vítěze na Saleenu ztratili jen půl vteřiny. Jejich šance na titul se ale odvíjely od toho, jak zajede posádka týmu Maserati Bartels a Bertolini. Hezemans s Gollinem doufali, že pokud vyhrají, tak Bartels s Bertolinim budou hůře než šestí.

Duo týmu Vitaphone Michael Bartels a Andrea Bertolini si ovšem pátým místem zajistilo titul i mezi jezdci. Tím se oba stali již podruhé králi šampionátu FIA GT a staly se třetími jezdci v barvách Vitaphonu, kteří dosáhli na jezdecký titul po sobě.

Ovšem za vítězství neohroženě po většinu závodu směřovala druhá posádka týmu Phoenix ve složení Marcel Fässler a Ricardo Risatti. Na tratí beroucí dech doslova dominovali po většinu závodu, ale Fässler nezvládl svůj vůz a vyboural se, když do konce zbývalo pouhých 22 minut.

Z prvního místa startujícího Fässlera hned na startu porazil Saleen týmu Larbre s Fredericem Makowieckim za volantem. Pro tohoto Francouze to byl teprve druhý start s GT1 vozem, když první byl v Dubaii roku 2006.

Jak se přiblížily první zastávky v boxech, tak se Fässler dotáhl na Makowieckého. K první zastávce zamířil jako první jezdec na Saleenu. Po výměně se do vozu posadil Roland Berville, který bohužel hned v prvním kole po výjezdu rozbil Saleen o zeď. Konec, tým Larbre mohl začít balit.

Za této situace se na čele vyhřívali Fässler s Risattim s komfortním náskokem před týmovými kolegy, kteří se na druhé místo prokousali díky skvělé práci mechaniků a problémům ostatních týmu. Na Kumpena s Longinem ztratili Hezemans s Gollinem během druhé zastávky, ale  Hezemans se ihned dostal před Saleen. Potom ovšem došlo k již zmíněné kolizi, která znamenala stop v závodu pro Fässlera s Risattim.

V čele se tedy objevil Hezemans, který ovšem nemohl setřást Longina. Do konce zbývalo osm minut. Holanďan Hezemans musel čelit spoustě útoku, tlak nakonec nevydržel a vítězství si zajistil Longin s Kumpenem.

Klasifikace závodu:

Celkové pořadí

Třída GT1 jezdci:

Třída GT1 týmy:

Třída GT2 jezdci:

Třída GT2 týmy:

Vytisknout

Diskuze: Bartels/Bertolini mají titul, vyhrál Saleen

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Carroll, Adam

Irové vyhráli hlavní závod a jdou do čela

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud