San Luis: Hexis slaví vítězný double!

iMotorSport.cz, 5. prosince 2010, 22:19 Google+

ZÁVOD - ARGENTÍNA; Frederic Makowiecki a Yann Clairay vyhráli po dopoledním kvalifiakčním závodu i pohárový závod a získali tak pro stáj Hexis Aston Martin ceněný double. Francouzské duo stejně jako v kvalifikačním závodu podalo dominantní výkon a zvítězilo na okruhu Potrero de los Funes.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Výborný víkend stáje Hexis podtrhla i druhá dvojice týmu, Clivio Piccione a Jonathan Hirschi. Ti se dokázali do cíle dostat na místě 3. Tento výsledek posunul tým Hexis na druhé místo v poháru týmů, o nejž bojovali s překvapením letošní sezony, stájí Reiter nasazujícím vozy Lamborghini, a Young Driver, která je druhým týmem Aston Martinu.

Makowiecki se hned po startu ujal vedení, na druhé místo poskočil kolega Piccione. Pomyslný double stáje Hexis se začal rozplývat už ve třetím kole, kdy se dokázal Richard Westbrook na Fordu GT stáje Matech dostat na místo druhé.  Westbrook a jeho týmový kolega, Thomas Mutsch, si svoje místo udrželi a dojeli tak do cíle jako druzí se ztrátou 13s. Thomasi to stačilo, aby se posunul na druhé místo v bodování mezi jezdci.

Bývalý jezdec série A1 GP, Sergio Jimenez, a Frank Kechele dojeli půl sekundy za třetím v pořadí (Aston týmu Hexis). Jen připomeňme, že tito dva jezdci se střídali za volantem Lamborghini Murcielaga týmu Reiter. Jezdci týmu Vitaphone, Andrea Bertolini a Michael Bartels, kteří si v dopoledním kvalifikačním závodu zajistil titul v MS GT1, dojeli osmí.

Neschopnost Darren Turnera a Tomáše Engeho vybojovat body s jejich Aston Martinem týmu Young Driver AMR, znamená, že  v konenčném pořadí mezi jezdci jim patří čtvrtá příčka, tedy až za dvojicí Mutch a Makowiecki. Na jejich obhajobu musíme ale říci, že jejich Aston dnes vezl zátěž 40kg. Skvělý závod odjeli jejich kolegové, Mücke a Lopez, kteří byli v cíli klasifikování na místě5.

Výsledky závodu zde.
Vytisknout

Diskuze: San Luis: Hexis slaví vítězný double!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Makowiecki/Sarrazin

San Luis: Vitaphone má titul, Hexis vítězství

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud