San Luis: Vitaphone má titul, Hexis vítězství

iM2, 5. prosince 2010, 19:46 Google+

KVALIFIKAČNÍ ZÁVOD - ARGENTINA; Dvojice jezdců stáje Vitaphone, Andrea Bertolini a Michael Bartels, může slavit zisk historicky prvního titulu v MS GT1 vozů už po kvalifikačním závodu, který se jel v San Luis. Z vítězství se radovala posádka Hexis Aston Martinu, Yann Clairay a Frederic Makowiecki.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Makowiecki/Sarrazin

Makowiecki/Sarrazin | foto: AutoRoad.CZ / HaJ

Sdílejte článek

Bertolini s Bartelsem závod dokončili mimo body, když se nevyhli kontaktu s Lamborghini Christophera Haasena z týmu Reiter. Jenomže i tento výsledek jim stačil k tomu, aby mohli začít slavit. Jejich jediní rivalové v boji o titul, Darren Turner a Tomáš Enge z týmu Young Driver na voze Aston Martin, totiž do závodu vyráželi až ze 17. místa a dojeli na místě 10. (v kvalifikačním závodu bodují pouze první tři).

Dvojice Vitaphonu tak má v čele průběžného pořadí stále 28 bodový náskok, ale k mání je už pouze 25 bodů.

Do čela šel hned po startu Aston Martin týmu Hexis s Clairayem za volantem. V první zatáčce došlo ke kolizi mezi ním a Stefan Mückem (Young Driver Aston), který startoval z pole position.  Tato kolize vyústila až v odstoupení Mückeho s Lopezem. Po povinné zastávce se do vozu dostal Makowiecki, to už ale měla dvojice na Aston Martinu náskok 8s.

Druhou příčku získala dvojice, Richard Westbrook a Thomas Mutsch, na voze Ford GT stáje Matech. Jejich odstup na čelo už byl ale větší (13s). Přitom startovali až z 10. mista, ale Mutsch profitoval z kolize v první zatáčce (po prvním kole byl 3.). Poté se ale týmu moc nepovedla zastávka boxech, a tak musel Westbrook předjet dva jezdce, aby dostal Ford až na druhé místo.

Třetí příčku získali Maxime Martin a Bas Leinders také na Fordu, ale týmu Marc VDS. Jejich ztráta na druhou příčku byla pouze 0,5s. Velmi dobrý závod odjela i druhá dvojice stáje Hexis ve složení Jonathan Hirschi a Clivio Piccione. Druhý vůz Hexisu se přitom v první zatáčce roztočil do hodin. Díky skvělé jízdě obou jezdců a výborné zastávce u mechaniků se dokazali Hirshi a Piccione zapojit do až do boje o pódium.

Výsledky naleznete zde.
Vytisknout

Diskuze: San Luis: Vitaphone má titul, Hexis vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Seznamte se: Honda vytvořila tým TT LEGENDS

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud