Hennerici bude jezdit pro Marc VDS

iM2, 7. února 2011, 21:39 Google+

Tým Marc VDS Racing potvrdil, že Marc Hennerici bude partnerem Base Leinderse a Maxime Martina v tomto ročníku GT1 World Championship.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Leinders/Martin

Leinders/Martin | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

V roce 2010 jezdil Hennerici pro Phoenix Racing. Podařilo se mu pro tým vyhrát kvalifikační závod na úvodním podniku v Abú Dhabí. Na konci roku mu náležela pátá příčka mezi jezdci. 29letý Němec je dřívějším vítězem prestižního Independents Trophy ve World Touring Car Championship (stal se tedy nejúspěšnějším soukromníkem ve WTCC). Za volant Fordu GT týmu Marc VDS by se měl posadit poprvé 14. až 15. února, na kdy je plánován test v Portugalském Portimao.

„Marc byl nejvýše na našem seznamu jezdců, když jsme začali hledat jezdce pro tuto sezonu. V roce 2010 nás zaujal svou konzistentností,“ říká Jean-Michel Delporte, generální manažer týmu Marc VDS. „Našim cílem je mít dvě auta se čtyřmi jezdci schopnými bojovat o vítězství. Když se teď Marc připojí k Basu Leidersovi a Maxime Martinovi, tak jsme se našemu cíli přiblížili. Stále ještě vedeme jednání ohledně čtvrtého jezdce. Doufáme, že ho budeme moci oznámit ještě před testem v Portimao.“


Marc vloni jezdil s Corvette

„Jsem potěšen, že můžu přivítat Marca v naší závodnické rodině. Pro letošní sezonu, která je druhou pro GT1 World Championship, doufáme, že budeme jedním z top týmů, což znamená mít dvě konkurenceschopná auta, ve kterých budou čtyři dobří jezdci,“ říká Marc van der Straten, prezident týmu Marc VDS. „Tím, že se Marc připojil k našemu týmu, tak jsme získali tři velmi zkušené jezdce a doufáme, že budeme moci brzy oznámit čtvrtého jezdce, který posílí naši jezdeckou sestavu.“

Přípravy na novou sezonu týmu Marc VDS s jejich vozy Ford GT běží na plné obrátky, když tento týden je na plánu test ve větrném tunelu Motor Industry Research Association v Británii. Poté budou vozy převezeny do Portimao.
Vytisknout

Diskuze: Hennerici bude jezdit pro Marc VDS

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Cheng CongFu

Angažuje Audi i Mercedes jednoho nováčka?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud