WEC: Prodrive získává od Aston Martin výraznější podporu

iMotorSport.cz, 12. března 2017, 21:00 Google+

Podobně, jako Joest v případě Audi, funguje Prodrive pro automobilku Aston Martin. Tradiční britský výrobce luxusních supersportů na prahu sezóny 2017 tuto spolupráci ještě rozšířil a zintenzivnil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Aston Martin Vantage #95 posádky Nicki Thiim, Marco Sorensen vede startovní pole vozů LMGTE Pro

Aston Martin Vantage #95 posádky Nicki Thiim, Marco Sorensen vede startovní pole vozů LMGTE Pro | foto: Aston Martin Racing

Sdílejte článek

Aston Martin se ve světové vytrvalostní sérii angažuje prostřednictvím týmu Prodrive. Těsně před začátkem nové sezóny, ve které bude posádka Nicki Thiim, Marco Sorensen obhajovat loňský jezdecký titul, vyhlásil Aston Martin svůj závazek setrvání  ve World Endurance Championship po dobu dalších 5 let. Současně Aston Martin navyšuje svou materiálovou a technologickou podporu týmu Prodrive, který účast britského výrobce ve vytrvalostních závodech fakticky zajišťuje. Tato spolupráce se datuje již od roku 2005 a svůj první úspěch si vozy Aston Martin továrního týmu Prodrive připsaly v letech 2007 a 2008, kdy zvítězily v Le Mans ve třídě GT1.

Na autosalonu v Ženevě zástupci Aston Martin představili dva své sériové modely v upravené verzi AMR, která navazuje na vítězné tažení dvojice Nicki Thiim, Marco Sorensen loňským šampionátem, které korunovali ziskem jezdeckého titulu WEC v kategorii LMGTE Pro. Modely Vantage AMR Pro a Rapide AMR budou postupně následovat „ostré“ verze dalších modelů z líhně Aston Martinu.

img-responsive

Aston Martin Racing | foto: Aston Martin

Šéf Aston Martin Racing John Gaw prozradil serveru autosport.com, že se tato nová pětiletá smlouva s Prodrive vztahuje i na závody kategorie GT3 a GT4.  „Těší nás, že jsme se dohodli na této nové spolupráci a že díky této dohodě získává Aston Martin silného a stabilního partnera v oblasti motorsportu. Zároveň se těšíme na další soutěže ve WEC s daleko většími zdroji,“ uvedl John Gaw.

Tento nový pětiletý kontrakt začíná v tomto roce se stávajícím modelem Aston Martin Vantage GTE. Aston Martin však doposud nepotvrdil, zda od příští sezóny nasadí nový vůz a to i přes skutečnost, že nový závodní speciál britské značky byl již spatřen v rámci vývojových testů. Podobně se Aston Martin nevyjádřil ani k tomu, zda se bude znovu jednat o Vantage nebo o nějaký jiný model z portfolia britské automobilky.

Ve World Endurance Championship 2017 bude v kategorii LMGTE Pro loňský jezdecký titul obhajovat s vozem #95 dvojice Nicki Thiim, Marco Sorensen, druhý tovární vůz #97 povezou Darren Turner a Jonathan Adam. V prvních třech závodech sezóny (Silverstone, SPA-Francorchamps, Le Mans) se k uvedeným dvojicím připojí ještě Richie Stanaway a Daniel Serra.  Kategorie GTE Am je v podání Aston Martin Racing pokryta známou trojicí Paul Dalla Lana, Pedro Lamy, Mathias Lauda.

Vytisknout

Diskuze: WEC: Prodrive získává od Aston Martin výraznější podporu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Prototypy Ligier a Oreca při předsezónním testu pneumatik Dunlop ve španělském Aragonu

WEC: Dunlop testoval pneumatiky pro vytrvalostní závody

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud