WEC: Prototyp Ginetta LMP1 bude mít pohonné jednotky od ladičů motorů F1

iM3, 1. března 2017, 07:15 Google+

Britský výrobce Ginetta staví prototypy LMP1 pro soukromé stáje a v rámci balíčku bude dodávat i motory od francouzské společnosti Mecachrome, která téměř čtyřicet let ladí motory Renault ve formuli 1.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Nákres prototypu Ginetta pro LMP1

Nákres prototypu Ginetta pro LMP1 | foto: Ginetta

Sdílejte článek

Prototypy Ginetta se objeví na startu šampionátu WEC v příští sezoně. Kategorie soukromých vozů LMP1 se nachází v posmrtné agónii a po odchodu Rebellion Racing bude letos jediným soukromníkem tým ByKolles. To by se ovšem mohlo od příštího roku změnit a třída soukromých LMP1 by mohla prostřednictvím Ginetty znovu ožít.

Ginetta intenzivně připravuje nový stroj na příští sezonu a nedávno se dohodla s francouzskou firmou Mecachrome, která bude dodávat přeplňovaný šestiválec.

Mecachrome úzce spolupracuje s automobilkou Renault, její závodní motory ladí od konce sedmdesátých let. Mecachrome si tak může připsat úspěchy s týmem Williams F1, poslední tituly Renaultu v letech 2005 a 2006 a samozřejmě sérii vítězství se Sebastienem Vettelem. Mecachrome mimo jiné dodává motory do série GP3.

Ginetta hodlá postavit na svém prototypu výdělečný byznys. Vůz bude nabízet soukromým stájím a již příští měsíc uspořádá akci, na níž chce nalákat potenciální zákazníky. Zároveň se očekává, že Ginetta by v roce 2018 mohla nastoupit do FIA WEC i coby závodní tým, čímž by prezentovala svůj výsledky produkt a zároveň dál prodávala zájemcům.

Vytisknout

Diskuze: WEC: Prototyp Ginetta LMP1 bude mít pohonné jednotky od ladičů motorů F1

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Thed Björk, Slovakia Ring 2016

WTCC: Letos chceme titul, zní odhodlaně z Volva

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud