WTCC: Letos chceme titul, zní odhodlaně z Volva

iM4, 28. února 2017, 14:35 Google+

Volvo se v loňské sezoně vrátilo do světového šampionátu cestovních vozů FIA WTCC. Během ní dosáhlo zásluhou Theda Björka na jedno vítězství. Letos jsou však cíle švédské automobilky mnohem vyšší.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Thed Björk, Slovakia Ring 2016

Thed Björk, Slovakia Ring 2016 | foto: Ondřej Laušman / iMotorSport.cz / INCORP images

Sdílejte článek

Volvo mělo v pětiletém WTCC programu původně v plánu sbírat v letošní sezoně vítězství a až v příštím roce útočit na titul. Po silném konci sezony a získání dvou rychlých jezdců Girolamiho a Catsburga ke stabilnímu Thedu Björkovi se však v týmu Polestar Cyan Racing plány mění.

"Necítím, že by to bylo nějak přehnané prohlášení," řekl šéf Polestar Motorsportu Alexander Murdzevski Schedvin pro TouringCarTimes.

"Myslím si, že během několik uplynulých sezon a především během zimy jsme splnili mnoho potřebných úkolů. Během zimy jsme si všimli progresu, který nás staví do dosti sebevědomé pozice, takže proč nebojovat o titul už letos?"

Pro Murdzevskiho je v současnosti největším vzorem Citroën. V roce 2013 vstoupil do WTCC bez předchozích zkušeností na okruzích a během tří sezon slavil hattrick jak mezi jezdci, tak mezi týmy.

"Citroën udělal v minulých letech ohromný kus práce. Musíme je dohnat, nicméně mezi námi je obrovská mezera. Žádná jiná automobilka nevstoupila a neodešla z šampionátu s takovým přehledem jako oni. Podívejte jak to bylo s Chevroletem. Když odešel tovární tým, tak vozy soukromých týmů byly stejně rychlé nebo dokonce ještě rychlejší, než v předchozí sezoně. Takže pokud budeme stejně rychlí nebo rychlejší, než jezdci s Citroëny, může za to především konec sezony a zimní přestávka," pokračuje Murdzevski.

A kde vidí šéf Polestaru největší hrozbu v současnosti?

"Hodně mě loni překvapil Norbert Michelisz. Ukázal, že patří ke špičce ve WTCC. Velmi rychlý je však i Rob Huff a ono prakticky ani nezáleží, v jakém voze zrovna sedí. Na tyto dva jezdce si budeme dávat pozor," dodal Murdzevski.

Vytisknout

Diskuze: WTCC: Letos chceme titul, zní odhodlaně z Volva

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Matteo Cairoli

WEC: Matteo Cairoli stoupá po žebříčku, s Porsche dostává novou příležitost

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud