Bruno Junqueira bude startovat v Mexiku a čekají nás další změny

iM1, 1. srpna 2016, 01:00 Google+

Také před dalším závodem WEC jsme svědky pravidelného přeobsazování a doplňování posádek některých týmů. Koho tedy uvidíme 3. září na dráze v Mexico City?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Junqueira, Bruno

Junqueira, Bruno | foto: Photo by Michael Kim/LAT Photographic

Sdílejte článek

V prvé řadě dojde k rozšíření počtu týmů, konkrétně v kategorii LMP2. Vedle pravidelných účastníků letošního seriálu WEC se na start mexického závodu postaví tým Graves Motorsport, účastník ALMS. V závodním prototypu Gibson 015S #41 se vedle 39 letého Brazilce Bruna Junqueiry představí dva mexičtí piloti: Luis Díaz (zkušený účastník vytrvalostního seriálu ALMS) a Roberto Gonzáles (Champ Cars). Robertův bratr Ricardo Gonzales stojí za letošní účastí mexického týmu RGR Sport by Morand v kategorii LMP2 v celém seriálu WEC. Podle Ricardových slov Roberto přivítal možnost účasti v tomto závodě, kterou považuje za přípravu na nadcházející sezónu 2017, ve které by se měl stát pravidelným účastníkem této série. 

img-responsive

Vůz Corvette C7 týmu Larbre Competition | foto: Olivier Beroud/VSA

V kategorii LMGTE Am posiluje před mexickým závodem tým Larbre Competition, který v šampionátu pravidelně nasazuje americký speciál Corvette C7.  Vedle osvědčené dvojice Yutaka Yamagishi/Pierre Raques se v Mexiku za volantem objeví Američan Ricky Taylor, který s Corvettou za tento tým jezdil v Le Mans v letech 2013-14.

img-responsive

Po zranění zad při tréninku se Benoit Tréluyer nebude moci zúčastnit dalšího závodu seriálu WEC v Německu | foto: Audi Sport Press

Do prototypu Audi R18 e-tron quattro #7 se vrací Benoit Treluyer, který nuceně vynechal závod na Nürburgringu po zranění zad, které utrpěl při pádu z kola v rámci vytrvalostního tréninku. 

Další změnu na seznam jezdců, kteří se letos zapojí do některého ze závodů vytrvalostního mistrovství, zanese tým Manor, který soutěží v kategorii LMP2. Do vozu #44 je v současné době zapsán pouze britský rychlík Tor Graves, tým v tuto chvíli vyjednává s několika adepty, kteří mají zájem usednout na volnou sedačku a doplnit prozatím nekompletní posádku. 

V kuloárech se v této době také jedná o možném rozšíření startovního pole (podobně jako u výše zmíněného týmu Graves Motorsport), tentokrát pro říjnový (Japonsko) nebo listopadový (Bahrajn) termín. Za touto snahou se skrývá Indonésan Jagonya Ayam, který zastupuje některé jezdce účastnící se seriálu asijských a evropských závodů Le Mans Series. V jednání je účast v jednom ze zmíněných závodů na konci letošní sezóny.

Vytisknout

Diskuze: Bruno Junqueira bude startovat v Mexiku a čekají nás další změny

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Extreme Speed Motorsports

PROHLÁŠENÍ EXTREME SPEED Motorsport: Odvážná změna se nám vyplatila

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud