Scott Dixon prahne po rekordech

iM3, 6. července 2007, 12:54 Google+

Jezdec týmu Target Chip Ganassi Racing má o tomto víkendu jedinečnou možnost zapsat se hned dvakrát do historických tabulek série IndyCar.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dixon, Scott

Dixon, Scott | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Šampionát se stěhuje na klasický okruh Watkins Glen, kde Dixon již dvakrát po sobě vyhrál, nyní má šanci dosáhnout rekordního hattricku. Další zápis do historie by se mu podařil, kdyby dojel do cíle, jelikož už 25 závodů spatřil šachovnicový praporek.

„Vždycky existují okruhy, které máte o trochu více rádi,“ řekl Dixon. „Vždy jsem upřednostňoval klasické okruhy a krátké ovály nad těmi většími. Všechny klasické tratě jsou velmi technické a člověk si to užívá.“

Watkins Glen je především výzva pro jezdce. Náročný a kopcovitý okruh prošel za celou svou historii jen nepatrnými změnami a od počátku 90. let dokonce hostí i závody NASCAR. „Můžete tady jezdit celý den, ale pokud vám jedna zatáčka vyjde a ostatní dvě nebo tři ne, nikdy nezajedete dobrý čas.“

V minulém roce se v dobré světle předvedl i Marco Andretti, nicméně nešikovný Eddie Cheever jr. ho nevybíravým způsobem poslal z tratě. Závod byl nesmírně dramatický, čemuž také pomohly dešťové přeháňky.

foto: IndyCar Media
Vytisknout

Diskuze: Scott Dixon prahne po rekordech

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tung, Ho-Ping

Čína pred sezónou ohlásila svojho pilota

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud