Čína pred sezónou ohlásila svojho pilota

Jozef Smrtník, 6. července 2007, 09:37 Google+

Počas tretej sezóny šampionátu A1GP by nemal chýbať červený monopost najľudnatejšej krajiny sveta, ktorý oznámil svoju jazdeckú jednotku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tung, Ho-Ping

Tung, Ho-Ping | foto: A1 Grand Prix Media

Sdílejte článek

Pred začiatkom sezóny 2007/2008 ohlásil čínsky tím svojho hlavného pilota, ktorým bude Congfu Cheng prezývaný aj "Franky". Počas poslednej sezóny reprezentoval Čínu v dvanástich pretekoch, pričom najlepší výsledok dosiahol počas šprintu na brnenskom okruhu.

Šéf čínskeho tímu Liu Yu bol s prácou a najmä jazdeckými schopnosťami Chenga spokojný, preto ho povolal aj do tretej sezóny pohára národov.

"Motoršport je v Číne stále ešte v začiatkoch a Franky je momentálne najlepší jazdec, ktorý môže reprezentovať Čínu v A1GP," povedal Liu Yu. "Takisto máme plán, ako zvýšiť zlepšenie nášho technického oddelenia tímu, takže pre Frankyho budeme mať vždy dobre pripravené auto. Našim novým cieľom je vyhrať preteky. Až potom pochopia ľudia v Číne, že ich deti môžu mať v motoršporte budúcnosť."

Cheng v súčasnej dobe nečaká na začiatok sezóny A1GP nečinnosťou a svoje jazdecké schopnosti rozvíja v seriáli Briskej Formuli 3.

"V Britskej Formuli 3 je to pre mňa prvý rok a v posledných pretekoch som rýchlejší a rýchlejší," hovorí Congfu Cheng. "Je pre mňa veľkou cťou, že budem opäť súčasťou  A1GP tímu Čína. Skúsenosti z minulého roka by mali u mňa znamenať odvedenie ešte lepšej práce a  získanie si viac čínskych fanúšikov."

Meno druhého pilota oznámi tím až krátko pred sezónou, po tom čo si preverí súčasnú čínsku elitu počas oficiálnych testov v Auguste na kruhu v Silverstone.

Foto: A1 Grand Prix Media

Vytisknout

Diskuze: Čína pred sezónou ohlásila svojho pilota

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Ve Spa proběhl test před 24 hodinovým závodem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud