Grosjean vítězem, Enge po stíhačce druhý

iAdam, 24. května 2010, 08:25 Google+

ZÁVOD; Romain Grosjean a Thomas Mutsch se po svém druhém letošním triumfu dostali do vedení hodnocení jezdců. Se svým Fordem GT vybojovali vítězství po dramatické bitvě – prvních pět vozů se v cíli poskládalo do 1,7 vteřin.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Grosjean/Mutsch

Grosjean/Mutsch | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Závod rozjížděl Grosjean, který si ze začátku užil i horké chvilky, když kolidoval s Astonem Martin týmu Hexis. Ne příliš lehké to měl i Tomáš Enge, který sice startovalo z druhého místa, ale na startu trochu zaspal a po tom, co se vozy naskládali do první zatáčky na něj vybylo až 16. místo.

To však netrvalo dlouho, když na trať musel hned v druhém kole safety car. Trvalo pět kol, než se pořadatelům podařilo uklidit ford Švýcarky Frey. Po restartu bylo opět vše jinak a Enge rozjel svoji stíhací jízdu, když po deseti kolech byl už na 10. příčce.

To už ale na trať vyjel opět safety car, když traťový komisaři začali odklízet vozy Leiderse a Bobbiho. Bylo to však již v čase zastávek v boxech a kdo byl v prostoru startu a cíle, mohl si užít podívanou, na jakou bude dlouho vzpomínat. Jako jeden dlouhý vláček vjela do boxů většina startovního pole, rovných patnáct vozů. Zastávky se prováděli skoro u všech týmů, některé týmy dokonce odbavili oba své vozy zároveň! Výjezd z boxů byl zásadní a pořadí něm dané se už na špičce nezměnilo. Do vedení se dostal Grosjean, z desátého až na druhé místo postoupil Aston Engeho a Turnera, třetí vyjel Nissan s posádkou Krumm / Dumbreck. Podrobné vísledky najdete zde.

Zbývá dodat, že během závodního víkendu si na Masarykův okruh našlo cestu osmnáct tisíc diváku, nejvíce jich přihlíželo na nedělní závod, celých dvanáct tisíc.
Vytisknout

Diskuze: Grosjean vítězem, Enge po stíhačce druhý

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tomczyk, Martin

Mercedes na Audi ve Valencii nestačil

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud