Scott Dixon má nakročeno na historický rekord

iM3, 30. června 2009, 19:11 Google+

Dixon se po vítězství v Richmondu zapsal do historických tabulek série IndyCar. Na své konto připsal devatenácté prvenství a v tabulce se zařadil po bok trojnásobného šampióna Sama Hornishe. Když Dixon projel pod šachovnicovým praporkem, na vstup do elity pomyslel, ale víc ho zajímaly důležité body.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dixon, Scott

Dixon, Scott | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Nad rekordním počtem vítězství nemávl rukou, ale prioritou je titul šampióna. „Takových rekordů si jednoho dne budete cenit,“ uvedl Dixon, jenž bojuje o třetí titul. „Závodit budu ještě pár let, snad svou sbírku rozšířím. Ale jsou zde i jiní piloti jako Tony Kanaan nebo Helio Castroneves,“ poukazoval Dixon na své největší soupeře. Kanaan dosáhl na třináct vítězství, Castroneves na šestnáct. Šampión z roku 2005 Dan Wheldon triumfoval celkem patnáctkrát.

Scott Dixon potřeboval 104 závodů, aby se vyrovnal Hornistovi. Americký pilot, jenž v současné době startuje v sérii NASCAR, dokázal získat devatenáct vítězství v 106 závodech. „Rozhodně bych chtěl přidat ještě jedno,“ netajil se Dixon.

Má šanci už tento víkend na klasickém okruhu ve Watkins Glen. Dixon zde získal cenný hattrick, když v letech 2005 – 2007 nenašel soupeře. Nyní se v průběžném pořadí nachází na druhém místě, na vedoucího Franchittiho ztrácí jeden bod.
Vytisknout

Diskuze: Scott Dixon má nakročeno na historický rekord

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Antinucci, Richard

Tým 3G svěří monopost novému jezdci

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud