Matěj Smrž na Hondě CBR1000RR druhý!

ar1, 12. května 2008, 13:10 Google+

MONZA, MS RACING REVIEW: Nejrychlejší kolo v závodě a 2. místo v cíli!!! To je výsledek týmového snažení pro Matěje Smrže na Hondě CBR1000RR a českobudějovický tým MS Racing.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: Archiv jezdce

Sdílejte článek

Do závodu Matěj startoval ze slibné deváté pozice. Po startu se v první pověstné šikaně dokázal vyhnout kolizi několika jezdců a z této šikany vyjel jako čtvrtý. Následně se dokázal dostat na druhé místo. O tuto pozici nejprve sváděl boj s Australanem Robertesem na Ducati a od poloviny závodu s Italem Politou na stejném stroji. V poslední zatáčce posledního okruhu se rozhodlo a Matěj Smrž protnul cílovou pásku na fantastickém 2. místě. Připsal si tím dvacet mistrovských bodů a nyní figuruje na 6. příčce celkově.

Matěj Smrž :  „Po docela povedeném startu jsem do první zatáčky najížděl od levého okraje a do poslední chvíle jsem ani netušil jak reagovat. Pár jezdců zde popadalo nebo vyjelo mimo trať, jako je tomu zde pravidlem. Mě se podařilo ujet a vyrazil jsem do „opravdového“ závodu na pátém místě. Ihned jsem chytil dobré tempo a tušil, že závod dobře dopadne. Motorka opravdu fungovala, po celý víkend jsem měl jednu z nejrychlejších motorek a to je v Monze nutné k dobrému výsledku. Ze začátku jsem bojoval z Australanem Robertsem, posléze s Italem Politou. Věděl jsem, že na oba tyto jezdce mám a to mě celý závod uklidňovalo. V průběhu závodu jsem udělal pár chyb, které mě vždy donutily slevit z tempa a neriskovat pád. Cílem jsem dnes projel jako druhý a jsem opravdu spokojený. Veliké díky patří celému týmu za perfektně připravenou motorku po celý víkend!“

Takové štěstí už neměl druhý jezdec našeho týmu. Barry Burrell opět velice dobře odstartoval, ale v první šikaně byl ze zadu sražen jiným jezdcem a v závodě pro stav jeho Hondy už nemohl pokračovat. Po třetím závodě je nyní na celkovém 17. místě.

Barry Burrell – nedokončil: „Je to jednoduché, dnes jsem měl prostě smůlu a já sám vím, že ovlivnit průběh situace z mé strany nebylo možné. Na čem musím zapracovat jsou kvalifikační tréninky, startovat ze zadních pozic je pro vývoj závodu opravdu veliká nevýhoda. Co říct, uvidíme další závod.“

Tisková zpráva MS Racing

Vytisknout

Diskuze: Matěj Smrž na Hondě CBR1000RR druhý!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Výsledky Motocross GP Bulagaria

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud