Mercedes na Audi ve Valencii nestačil

Daniel Šupa, 23. května 2010, 18:34 Google+

VALENCIE – ZÁVOD; Mattias Ekström vybojoval s druhým Martinem Tomczykem double, když ovládli první závod série DTM, který se uskutečnil na španělském okruhu ve Valencii. Čest Mercedesu zachránil třetím místem Bruno Spengler.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tomczyk, Martin

Tomczyk, Martin | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Mattias Ekström si v prvním stintu vyjel slušný náskok před nejrychlejším Mercedesem Bruna Spenglera, ale v samém závěru musel první příčku usilovně bránit před týmovým kolegou.

Martin Tomczyk, jenž startoval až devátý, zajel do boxů velmi pozdě a odlišná strategie se ukázala výtečnou. Ocitl se na druhém místě a k tomu s neopotřebovanými pneumatikami, ale zkušený dvojnásobný šampion Ekström se chyby nedopustil a zajistil si plný počet bodů do celkového hodnocení.

Audi se v rozhodující části víkendu ukázalo ve výtečné formě a Mercedes se těšil alespoň ze třetího místa také proto, že Jarvis odstoupil předčasně a ačkoliv byl Premat o něco málo rychlejší, místo k předjetí najít nedokázal. Čtyři Audi v Top5 však musí být pro kruhy důvodem ke spokojenosti.

Obhájce titulu Timo Scheider totiž dokončil závod pátý po startu z desátého místa, za ním protnuli cílovou čáru s menšími odstupy Paul di Resta a Mike Rockenfeller.

Vítěz prvního závodu letošní sezony a šampion z roku 2005 Gary Paffett chyboval v první zatáčce, propadl se hluboko zpět a po stíhací jízdě skončil osmý, když v posledním kole předjel letošní překvapení, domácího Miguela Molinu.

Spolu s Jarvisem nedokončili závod ani Winkelhock a oba piloti s bohatými zkušenostmi z F1 Ralf Schumacher a David Coulthard.

Vytisknout

Diskuze: Mercedes na Audi ve Valencii nestačil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Espargaro těsně vyhrál do 125 ccm

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud