Ekström na pole, za ním je to zajímavé

iM2, 1. října 2011, 21:19 Google+

VALENCIE, KVALIFIKACE; Mattias Ekström získal ve Valencii již druhé pole position sezony. Dva muži bojující o titul, Martin Tomczyk a Bruno Spengler, naopak zažili nepovedenou kvalifikaci.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Ekström se do Q4 pohodlně dostal, když v předchozí části kvalifikace zajel nejrychlejší čas celého víkendu, a tak mu na postup stačilo toto jedno kolo. V Q4 tak byl posledním jezdcem, který se vydal na trať a vyjel si svoje už 19. čelní postavení na startu v DTM.

Na druhé a třetí místo se překvapivě postaví dva mladíci, Filipe Albuquerque a Renger van der Zande. Pro jezdce týmů Rosberg Audi (Albuquerque) a Persson Mercedes (van der Zande) to jsou jejich nejlepší umístění v kariéře. Druhou řadu kompletuje David Coulthard v dalším starším Mercedesu. Pro bývalého závodníka F1 jezdícího pro tým Mücke se také jedná o nejlepší umístění na startu v DTM.

Obvyklá taktická bitva o postup do Q3 se nekonala, když v Q2 vyjel v zatáčce Manuel Herreros do štěrku Edoardo Mortana a musely být vyvěšeny červené vlajky. Ital se tak na startu postaví na 14. místo. Po restartu dostalo zbývajících 13 závodníků ještě 13 minut na to, aby se pokusili dostat se do Q3.

Tomczyk, který před vyvěšením červených vlajek bojoval o TOP6, se po restartu nebyl schopen kvalifikovat lépe než na 11. místě. Zatímco Spengler - nejlepší kvalifikant roku - na tom byl podobně a bude startovat až jako 13. Stojí tak až za svým kolegou z týmu HWA, Jamiem Greenem.

Pořadí se ještě bude měnit, protože Ralf Schumacher má penalizaci 3 míst z Oscherschlebenu.

Po kvalifikaci navíc dostal penalizaci také Renger van der Zande. Komisaři totiž zjistili, že v Q3 použil dvě sady pneumatik, tedy o jednu více než je povoleno. Jezdec se snažil penalizaci ještě odvrátit, když tvrdil, že nejrychlejší čas zajel stejně na původní sadě. Jediná výhoda plynoucí z nové sady tak byla pouze v Q4, ale to mu nepomohlo. Penalizace je následující: Smazání všech časů z Q4, a tak se propadl na čtvrté místo, a pokuka 1000 eur.

Výsledky naleznete zde.

Vytisknout

Diskuze: Ekström na pole, za ním je to zajímavé

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mucke/Nygaard

Čína je pro Mückeho zemí zaslíbenou

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud