Čína je pro Mückeho zemí zaslíbenou

iM2, 19. září 2011, 21:54 Google+

Jezdec týmu Young Driver Racing, Stefan Mücke, získal v Číně svoje první vítězství v MS GT1 vozů. To se mu navíc podařilo v hlavním závodu, v kvalifikačním obsadil druhé místo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mucke/Nygaard

Mucke/Nygaard | foto: AutoRoad.CZ / HaJ

Sdílejte článek

Čína je zemí zaslíbenou pro pilota GT vozů, Stefana Mückeho. Po 4 letech, kdy v Číně získal svoje premiérové vítězství s vozem GT (tehdy to bylo v Zhuhai s Lamborghini), dokázal tovární jezdec Aston Martinu vyhrát v Číně i svůj první závod v MS GT1 vozů. Jen pár hodin před svým premiérovým vítězstvím navíc 29letý jezdec získal s Aston Martinem DBR9 druhé místo v kvalifikačním závodu.

„Je to skvělý výsledek, se kterým jsme na takto zatáčkovité a krátké trati ani nepočítali,“ radoval se Berlíňan po vítězném projetí  cílem závodu, který byl odstartován za safety carem a který dokončila pouze polovina z 18 startujících vozů.

„Nakonec zatáčkovitá trať našemu autu seděla. Nejtěžší bylo auto na mokré trati vůbec udržet. To se nám povedlo a navíc se k tomu přidala výtečná práce mechaniků v boxu. Poté, co jsme odstartovali za safety carem, tak po pouhém jednom kole musel zpět na trať. Zde zůstal dobrých 20 minut. V závodním rytmu jsem tak odjel pouze 5 kol.“

V celkovém hodnocení je Mücke s Turnerem na druhém místě, 11 bodů za vedoucí posádkou. V hodnocení týmů Young Driver Aston Martin vede. Kolegové Müller a Enge vyhráli kvalifikační závod a v hlavním obsadili místo druhé. Pro Mückeho znamenalo vítězství 7. vystoupení na stupně vítězů v MS GT1 vozů (doposud byl třikrát 2. a třikrát 3.).

Moje šance na titul jsou před závěrečným závodem v Argentině dobré. Každopádně máme díky našemu úspěchu v Číně pro Argentinu zátěž ve voze o hmotnosti 55 kilogramů, což může udělat až vteřinu na kolo. Počkejme až, co se stane, všechno je možné.“

Vytisknout

Diskuze: Čína je pro Mückeho zemí zaslíbenou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Ekström vyhrál, Tomczyk jako vítěz

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud