Paffett: Na čele musí bojovat víc Mercedesů! Kde byl letos problém?

iM2, 21. prosince 2015, 00:02 Google+

Gary Paffett je nespokojen s tím, že na čele dost často bojoval pouze jeden osamocený Mercedes. Zato konkurence dost často měla na čele hned několik aut.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett letos nevyhrál ani jeden závod

Paffett letos nevyhrál ani jeden závod | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Gary Paffett pro sezonu 2016 požaduje, aby byl Mercedes na čele v početnějším zastoupení. V sezoně 2015 sice stuttgartská značka získala titul díky Pascalu Wehrleinovi, jenže když si odmyslíme úspěchy mladého Němce, tak Mercedes zrovna moc nezářil. Druhým nejlépe umístěným Mercedesem byl Paul di Resta, jenže až na 8. místě v tabulce jezdců.

Také z pohledu vítězství není statistika nijak povzbudivější - Mercedes vyhrál jen díky Pascalu Wehrleinovi (Moskva) a Robertu Wickensovi (Norisring - oba závody). V táboře BMW se z vítězství radovalo pět jezdců, u Audi dokonce šest. "Dost často byl jen jeden nebo dva Mercedesy, které byly dostatečně rychlé. Jenže ty si to pak rozdávaly s celou smečkou Audi," řekl Brit pro 'Autosport'.

"Kdyby se nám dařilo z vozu získat to nejlepší, tak bychom také mohli bojovat na čele." Jenže to se dost často nedařilo, a tak na tom musí Mercedes přes zimu zapracovat: "Měli jsme s tím letos problémy, zato u Audi se zdálo, že jim nečiní problém dostat na čelo víc aut."

img-responsive

Smečka Mercedesů na čele, to letos Garymu chybělo | foto: www.dtm.de

Značka z Ingolstadtu dokázala především za chladných podmínek vytěžit více ze svých pneumatik. Mercedes obsadil mezi značkami až třetí místo, přitom BMW mělo po většinu sezony nejslabší auto. Jenže mnichovským dost často pomohlo váhové zvýhodnění.

Vytisknout

Diskuze: Paffett: Na čele musí bojovat víc Mercedesů! Kde byl letos problém?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mattias Ekström ztratil letos hodně bodů hlavně o sobotách

Ekström lituje: Soboty mě stály titul. Boj proti týmovým kolegům je těžký.

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud