Moskva: René Rast získává svoje druhé vítězství v DTM v sobotním závodě

-haj / iMotorSport.cz, 24. července 2017, 20:25 Google+

René Rast získal v sobotním závodě v Moskvě svoje druhé vítězství v DTM ve své nováčkovské sezoně. Druhý dojel těsně Mike Rockenfeller, Audi tak slaví double.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rast se vítězstvím dostal do čela tabulky DTM

Rast se vítězstvím dostal do čela tabulky DTM | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Rast vedl závod od zhasnutí startovacího semaforu až po odmávnutí cílovou vlajkou. Určitě se ale nejednalo o jednoduché vítězství, když Mike Rockenfeller na svého značkového kolegu zvláště v posledních kolech závodu hodně dotíral. Ale pěkně od startu - Rast do závodu dobře odstartoval, Rockefeller, který ještě stále doléčuje svoji zlomeninu nohy z minulého závodu na Norisringu, se v první zatáčce zkusil dostat na vnitřek pod Rasta. To mu ale nevyšlo a ze souboje se stáhl.

René Rast si pak dokázal poměrně rychle vytvořit menší náskok a Mike Rockenfeller se musel začít soustředit spíše na Augusto Farfuse, který na něj dotíral. Ve druhém kole Brazilec zkusil na Němce zaútočit, což vyústilo v kontakt. V nájezdu do druhé zatáčky byl Farfus Rockenfellerem zablokován a pak při pokusu o předjetí vytlačen až na trávu. 

Během tohoto manévru se pilot BMW krátce dostal před jezdce Audi, neobešlo se to ale bez kontaktu, který následně vedl k defektu pravé přední gumy na BMW M4 DTM Farfuse, což ho samozřejmě vyřadilo z boje. Rockenfeller dostal za tento manévr varování. Nicméně výsledkem bylo, že ve vedení se jasně osamostatnilo duo Audi. Rozestup mezi nimi se během prvního stintu stabilizoval na asi 1,5 vteřině. 

Brzké zastávky v boxech se ukázaly jako velmi populární strategie, ale Rast a Rockenfeller jeli do boxů až mezi posledními (ve 15. a 14. kole). I když René dokázal docela rychle zahřát pneumatiky, tak ve druhé fázi se na něj dotahoval Mike. Do cíle dojela dvojice Audi RS5 DTM v odstupu 0,7s, avšak na útok na trati nedošlo.

Boj o třetí místo se zprvu zdál plně v režii BMW. Na třetí místo se po defektu Augusto Farfuse dostal Marco Wittmann. Toho pak předjel Timo Glock přímo na trati, avšak dvojnásobný mistr DTM zamířil do boxů dříve než bývalý pilot F1 a po zastávce převzal třetí příčku zpět. To však hrálo do karet Mercedesu, konkrétně Robertu Wickensovi.

Kanaďan dokázal poskočit z 12. startovní pozice na pátou v úvodní části závodu. Wickens byl po startu širší, do boxů zajel mezi posledními a vyjel před dvojicí BMW Wittmanna a Glocka. Robert dokázal udržet Glocka za zády, avšak s Wittmannem svedl pěkný souboj. Marco Wittmann nakonec udolal jezdce Mercedesu díky dobrému výjezdu z poslední zatáčky v době, kdy do konce zbývalo 6 minut. 

Glock dojel pátý před dvojicí Mercedesů Lucasem Auerem a Gary Paffettem. Mattias Ekström do závodu nastupoval jako vedoucí jezdec průběžného hodnocení, avšak Timo Glock jej v prvním kole vytlačil z trati a Švéd se propadl mimo TOP10. Brzká zastávka jej ale dostala zpět do boje o body a nakonec vyjel sedmé místo.

VÝSLEDKY SOBOTNÍHO ZÁVODU: ZDE

Vytisknout

Diskuze: Moskva: René Rast získává svoje druhé vítězství v DTM v sobotním závodě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Marco Wittmann si na Norisringu počínal tvrdě, za což bude v Moskvě penalizován

Wittmann se na startu v Moskvě propadne díky svému počínání na Norisringu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud