Red Bull Ring: Rast vítězí po čtvrté v řadě, stává se rekordmanem DTM a bojuje o titul

-haj / iMotorSport.cz, 23. září 2018, 20:29 Google+

Hvězda továrního týmu Audi, René Rast, dokázala vyhrát čtvrtý závod v řadě. Díky extrémně silnému závěru roku se Rast dostal do boje o titul a v závěrečném víkendu na Hockenheimu se pokusí napodobit loňský rok, kdy také silným závěrem vybojoval titul.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rast, Rene

Rast, Rene | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Zatímco sobotní vítězství se neslo v kontroverzním duchu díky týmové režii Audi, v neděli o něm nemohl nikdo pochybovat. René však potřeboval trošku součinnosti od značkového kolegy Nico Müllera, který se 13 kol před cílem v zatáčce číslo 3 nikterak nebránil. Sice nešlo o předjetí na první místo, protože v tuto chvíli ještě závod vedl týmový kolega Jamie Green. Po jeho pozdní zastávce ale čelo převzal René Rast.

Müller po celý zbytek závod červené Audi následoval jako stín a v posledním kole dokonce v zatáčkách 2 a 4 naznačil útok. Nikdo ale nepochyboval o tom, že na žádný seriózní útok nedojde. Gary Paffett startoval z pole position a ze začátku vedl. V třetím kole na něj ale v zatáčce 3 zaútočil Nico Müller a ze vzájemného souboje vyšel lépe Švýcar na Audi. 

V této úvodní části závodu jezdil třetí Paul di Resta, který do závodu nastupoval jako nový lídr šampionát. Za ním byl Rast, na BMW jedoucí Joel Eriksson a Pascal Wehrlein. Mezi TOP6 byly ale jenom malé rozdíly. Wehrlein zajel jako první z vedoucí skupiny do boxů. Augusto Farfus musel zaparkovat do kačírku vedle trati svoje BMW po technických problémech, hrozby safety-caru využil k zastávce Rast.

Di Resta zastavil o kolo později, ale na studených pneumatikách se neubránil útoku Rasta, který jej zdolal po vnějšku v zatáčce číslo 3. Müller a Paffett zajel do boxů o další kolo později. Po návratu na trať Garyho Paffetta okamžitě René Rast předjel. Úřadující mistr světa se poté přiblížil k vedoucímu Müllerovi a došlo na očekávaný předjížděcí manévr.

Paffett zůstal před di Restou dvě kola po zastávkách, pak ale došlo k výměně pozic v zatáčce číslo 3. O čtyři kola později si ale Gary vzal svoji původní pozici zpět od Paula. Tento výsledek znamená, že před Hockenheimem ztrácí Paffett 4 body na Di Restu, Rast je pozadu o 30 bodů. Získat se dá v posledním závodním víkendu ještě 56 bodů.

Eriksson jezdil celý závod velmi pěkně a dokončil na pátém místě - byl nejlepším BMW. Za jeho zády proťal cílovou čáru Pascal Wehrlein. Timo Glock v závodu svedl dva souboje s jezdci Mercedesu - před zastávkami s Mortarou a po nich s Juncadellou. Souboj se Španělem rozhodla chyba jezdce Mercedesu, když probrzdil v nájezdu do zatáčky číslo 4 a skončil mimo trať. 

Sedmé místo si nakonec připsal Glock před finišujícím Mikem Rockenfellerem. Poslední bodované pozice brali Philipp Eng a Mortara. Hostující Sébastien Ogier sváděl v první polovině závodu na chvostu pole souboj s Augusto Farfusem, který se mu podařilo před odstoupením Brazilce vyhrát.

VÝSLEDKY ZÁVODU: ZDE

Vytisknout

Diskuze: Red Bull Ring: Rast vítězí po čtvrté v řadě, stává se rekordmanem DTM a bojuje o titul

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rast, Rene

Red Bull Ring: Rast získává ve fantastickém závodu třetí vítězství v řadě

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud