Ekströma v DTM nahrazuje Rast, Švéd bude bojovat o titul ve WRX

iM2, 25. září 2016, 17:03 Google+

Audi podpořilo svého jezdce, Mattiase Ekströma, ve snaze o zisku titulu ve FIA World Rallycrossu. Švéda v kokpitu Audi RS5 DTM na Hockenheimu nahradí René Rast.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström sice na začátku sezony prohlašoval, že DTM má před WRX jednoznačně přednost, ale šance získat titul mistra světa je přeci jen lákavá

Ekström sice na začátku sezony prohlašoval, že DTM má před WRX jednoznačně přednost, ale šance získat titul mistra světa je přeci jen lákavá | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Mattias Ekström dostal od Audi možnost zúčastnit se rallycrossového závodu v Esteringu a bojovat tak o titul mistra světa ve WRX. Díky tomu tak zmešká finálový závod DTM na německém Hockenheimu, kde jeho místo zaujme René Rast. Audi tak Švéda uvolnilo ze svých povinností a dalo mu šanci připsat si ke svým dvěma titulům z DTM třetí z FIA World Rallycrossu. Tam je situace taková, že Mattias mistrovství průběžně vede o 10 bodů. 

Jezdec Team Abt Audi, který má za sebou 16letou kariéru v DTM, tak přijde o první závod DTM od roku 2001. Ve stejném čase se totiž jede finálový závod WRX v německém Esteringu. Na druhou stranu pro Audi se nejedná o žádnou velkou oběť, když v rallycrossu Ekström závodí rovněž se speciálem Audi A1 WRX. Podle sportovního šéfa Audi pro DTM, Dietera Gasse, tak uvolnění Mattiase je logickou volbou.

img-responsive

Ekström přijde o finálový závod na Hockenheimu | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

"V mé hrudi bijí dvě srdce. Samozřejmě nebude jednoduché jít bez jednoho z našich nejlepších závodníků do finálového závodu DTM na Hockenheimu. Ale Mattias má šanci vyhrát světový titul v rallycrossu s Audi," řekl Dieter Gass. Tato situace působí jistě zajímavě ve srovnání s tím, co Mattias prohlašoval zkraje sezony:

Výsledkem všeho je, že místo Švéda na Hockenheimu pojede René Rast, který nahradil Adriena Tambaye v Audi Sport Team Rosberg letos na Zandvoortu. Finálový závodní víkend letošní sezony DTM se jede 15. a 16. října na Hockenheimu.

Vytisknout

Diskuze: Ekströma v DTM nahrazuje Rast, Švéd bude bojovat o titul ve WRX

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Atraktivita WEC nespočívá pouze v těsných soubojích na startu každého závodu

Obhájci titulu znovu útočí! Průběžné pořadí všech kategorií WEC po závodě v…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud