Mercedes oznamuje jezdeckou sestavu - vrací se Pascal Wehrlein a Daniel Juncadella

-haj / iMotorSport.cz, 10. února 2018, 22:44 Google+

Tovární tým Mercedesu v DTM zkompletoval svoji jezdeckou sestavu poté, co si povolali zpět do DTM Daniela Juncadellu. Z F1 se do DTM vrací Pascal Wehrlein, který byl i v rámci svého působení v F1 pod smlouvou u Mercedesu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Na obrázku první Mercedes patřil v roce 2015 Juncadellovi, druhý Paffettovi a třetí pozdějšímu mistru, Wehrleinovi

Na obrázku první Mercedes patřil v roce 2015 Juncadellovi, druhý Paffettovi a třetí pozdějšímu mistru, Wehrleinovi | foto: www.dtm.de

Sdílejte článek

Do jezdecké sestavy se tedy vrací mistr DTM z roku 2015, Pascal Wehrlein, poté, co se mu nepodařilo sehnat místo v F1 na příští sezonu. DTM přitom vyhrál ve své třetí sezoně v roce 2015, pak zamířil právě do F1. Tam strávil dva roky, avšak v týmech z chvostu pole, když závodil za Manor a Sauber. I tak ale dokázal zanechat dojem. U Sauberu jej ale nahradil chráněnec Ferrari a šampion Formule 2, Charles Leclerc, poté, co se se stala Alfa Romeo sponzorem týmu. Němec Wehrlein už jiné místo sehnat nestihl. 

"Na DTM mám fantastické vzpomínky, nejen kvůli mému zisku titulu v roce 2015, ale také díky silnému týmovému duchu a mnoha zážitkům s těmi kluky. Během svého působení v F1 jsem DTM dlouho sledoval, byl jsem také na několika závodech, abych navštívil a podpořil tým. Věci se v DTM od mého posledního závodu, kterým byl Hockenheim 2015, hodně změnily. Mám ale rád výzvy a nemohu už se dočkat, až poprvé vyjedu na trať s novým autem," řekl Pascal Wehrlein. 

img-responsive

Pascal Wehrlein v dobách svého prvního působení v DTM | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Jak ale víme, tak nadcházející ročník DTM bude pro Mercedes posledním, když plánuje svoje aktivity zaměřit na Formuli E. Od doby odchodu Wehrleina Mercedes v DTM titul nevyhrál. K Wehrleinovi se v jezdecké sestavě Mercedesu připojí ještě další dva někdejší mistři DTM, Paul di Resta a Gary Paffett, dále potom Lucas Auer, Edoardo Mortara a Daniel Juncadella.

A právě Juncadella se stal posledním potvrzeným pilotem Mercedesu v DTM. Tento Španěl s Mercedesem v DTM už jezdil v letech 2013 až 2016, vloni byl ale pouze náhradníkem a pravidelně startoval v Blancpain GT. 

"Přijíždím s nabitými baterkami, super motivovaný po velmi dobrém přechodném roce, abych si opět užil závodění. Hodně jsem se toho naučil a znovu jsem se našel, zvláště ke konci. Přicházím s touhou odjet velmi dobrou sezonu a získat výsledky, které mi v minulosti unikly. Bude to poslední rok Mercedesu v DTM a my jej chceme zakončit stylově a pak se se šampionátem rozloučit. Mým cílem je vyhrát alespoň jeden závod a pokud budu moci bojovat o šampionát, tak to bude skvělé. Bude to ale záležet na mnoha faktorech jako například na startu do sezony," řekl Daniel Juncadella.

img-responsive

Daniel Juncadella v dobách svého první působení v DTM | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Juncadella tak v jezdeckém kádru Mercedesu nahradí Maro Engela, který se bude věnovat novému projektu Formule E a GT závody. 

Jezdecké sestavy jednotlivých značek pro DTM 2018:
Audi: Rene Rast, Jamie Green, Mike Rockenfeller, Nico Muller, Loic Duval, Robin Frijns

Mercedes: Lucas Auer, Gary Paffett, Paul di Resta, Edoardo Mortara, Pascal Wehrlein, Daniel Juncadella

BMW: Marco Wittmann, Timo Glock, Bruno Spengler, Augusto Farfus, Joel Eriksson, Philipp Eng

Vytisknout

Diskuze: Mercedes oznamuje jezdeckou sestavu - vrací se Pascal Wehrlein a Daniel Juncadella

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström byl na trati vždy tvrdým soupeřem

Legenda DTM, Mattias Ekström, končí kariéru v této sérii

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud