Co napověděly zimní testy? + FOTO

iM2, 5. dubna 2008, 22:48 Google+

Jako již každý rok, tak i letos se konaly testy před zahájením nové sezóny DTM. Uskutečnily se dva testy po třech dnech. Jednou se jezdilo v Itálii a jednou v Německu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheider, Timo

Scheider, Timo | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Nová generace Audi A4 byla poprvé k vidění na trati v italském Mugellu. Její prezentace proběhla na ženevském autosalonu. Ihned poté byl vůz převezen k testům do Itálie. Technikům Audi Sport se povedl udělat skvělý kus práce. Jejich nová zbraň se hned od začátku ukazovala v nejlepším světle. V Itálii byly k dispozici pouze dva vozy, takže se jezdci museli střídat a nemohli tak odjet maximální počet kilometrů, ale v Německu už každý z kvarteta továrních jezdců mohl využívat svůj vůz. Smůla postihla hned první den testu na Oscherslebenu Mattiase Ekströma, když svůj vůz kompletně zničil a musel z testů odstoupit. Ani staré vozy nezajížděly špatné časy. Jeden den testů u našich západních sousedů se dokonce podařilo Rockenfellerovi zajet absolutně nejrychlejší čas.

U Mercedesu přes zimu také velice tvrdě pracovali. V testech ovšem jezdci stříbrných šípů většinou zaostávali za konkurencí z Audi. I u Mercedesu platí, že jezdci s rok starými vozy rychlostně mají na kolegy s novějšími speciály. Chlapcům ze Stuttgartu se také povedlo angažovat Ralfa Schumachera, což opět pomůže popularitě DTM v Německu i jinde v Evropě, kde jsou bratři Schumacherové “miláčky“ mnoha fanoušků. Pokud – li Mercedes během testů neblafoval, což je nepravděpodobné, měl by minimálně na začátku roku na Audi trošku ztrácet.
Vytisknout

Diskuze: Co napověděly zimní testy? + FOTO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kanaan, Tony

"Bolo to tesné," vravel Kanaan

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud