Ekström: DTM má prioritu před MS v rallycrossu

iM2, 19. května 2016, 22:45 Google+

Mattias Ekström se před sezonou rozhodl dát DTM tu nejvyšší prioritu. V MS v rallycrossu se mu momentálně ale daří mnohem lépe.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Pro Mattiase Ekströma probíhá sezona MS v rallycrossu (WRX) zatím velmi dobře. Švéd vyhrál jak závod na německém Hockenheimu, který se jel souběžně s DTM, tak i minulý víkend v belgickém Mettetu. Po třech z dvanácti soutěží letošního kalendáře rallycrossu tak vede průběžnou tabulku. Teoreticky by pilot Audi mohl letos bojovat v rallycrossu o titul. 

Hlavním bodem zájmu Ekströma je ale aktuálně DTM. To by mohlo být problém v konečné fázi sezony. Letošní finále DTM je totiž naplánované na 14. - 16. října na Hockenheimring. Tou dobou se ale pojede také jedenáctý závod WRX v Esteringu. Před dvěma týdny se mohl Ekström na Hockenheimu ještě účastnit jak DTM, tak i WRX. Na podzim si ale bude muset vybrat jen jednu sérii.

Momentálně ale na termínovou kolizi DTM a WRX vůbec nemyslí. "Zcela upřímně: Ne. Svoje priority jsem si stanovil už před sezonou. Společně s Dieterem Gassem [šéf Audi v DTM] a Wolfgangem Ullrichem [šéf Audi Motorsport] jsme se rozhodli, že DTM zůstává první prioritou. Rallycross pojedu, jak jen budu moct," říká Mattias Ekström

img-responsive

Ekström na Hockenheimu | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

"Pokud je tam [termínová] kolize, pak je aktuální ujednání takové, že DTM má stále prioritu. Dokud se na tom nic nezmění, tak se toho přidržím i já," pokračuje Švéd. Mattias ale přiznává, že se závodu v Esteringu vzdá extrémně nerad, pokud tou dobou bude mít stále šanci na titul. V DTM je situace zatím jiná, po dvou úvodních závodech na Hockenheimu má na svém kontě jen dva body a má tak o víkendu v Rakousku co dohánět.

Vytisknout

Diskuze: Ekström: DTM má prioritu před MS v rallycrossu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Glock, Timo

Glock diskvalifikován z druhého místa!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud