Další tým CCWS ruší své aktivity

iM3, 10. března 2008, 16:53 Google+

Derrick Walker, který vlastnil Team Australia, se podobně jako Forsythe Racing stahuje z důvodu nedostatků financí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pagenaud, Simon

Pagenaud, Simon | foto: Walker Racing

Sdílejte článek

Team Australia byl řízen Derrickem Walkerem a podnikatelem Craig Gorem. Myšlenka  vzniku vlastní stáje se zrodila v roce 2004. Jejich jezdec Will Power dosáhl na několik prvenství a vynikajících umístění.

Nicméně Gore z další spolupráce vycouval a připojil se ke KV Racing, který vlastní Kevin Kalkhoven. „Je to velmi smutné, protože se to dotkne mnoha lidí,“ řekl Walker, jenž v domovině týmu v Indianapolis zaměstnává 40 lidí.

Stáj jednoduše nenašla sponzora, který by pokryl nezbytné finanční výdaje. Původně se plánovalo s jezdeckou dvojicí Will Power a Simon Pagenaud. Walker spojení sérii CCWS a IRL výrazně propagoval, teď však narazil. Craig Gore mu utekl a on nemá peníze.

Přestože Tony George slíbil každému příchozímu týmu 1.2 milionu dolarů, šasi a motor, spolkne každý vůz až 4 miliony dolarů za sezónu. „Celé čtyři měsíce jsem vyčkával. Myslel jsem, že se dají věci do pořádku. Ale nakonec vypršel čas, došli peníze a já musel zavírat,“ řekl Walker.

U Forsythe Racing doufají v návrat, podobně přemýšlí i Walker. Jeho cílem je najít sponzora, sehnat peníze a v roce 2009 se znovu zapojit do kolotoče amerických formulí.

Walker se niní bude starat o svůj tým v Champ Car Atlantic a nabídne část svého personálu australskému týmu v A1GP.
Vytisknout

Diskuze: Další tým CCWS ruší své aktivity

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mutoh, Hideki

IRL oznámilo, ktoré tímy budú spolupracovať

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud