Nürburgring: Rast po skvělém výkonu vyhrál i druhý víkendový závod

-haj / iMotorSport.cz, 9. září 2018, 23:14 Google+

Úřadující šampion DTM, René Rast, vyhrál se svoji Audi RS5 DTM i druhý víkendový závod na Nürburgringu a Audi si připsalo letošní třetí vítězství. Němec po startu uhájil svoji pozici oproti Paffettovi, který na něj útočil. Z vnějšku se navíc ještě přihnal z pátého místa startující Auer.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rast, Rene

Rast, Rene | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Rast vzájemný souboj s Rakušanem vyhrál a ujal se vedení právě před Auerem. Ten kroužil na druhém místě až do doby, než jej trefil Timo Glock. V důsledku zmíněného manévru se auerův Mercedes roztočil do hodin. Jezdec BMW si za to vysloužil penalizaci průjezdu boxovou uličkou, Auer se propadl na poslední místo.

Díky tomu se do role nejbližšího pronásledovatele Auera dostal Paffett. Gary, který do závodu šel v pozici lídra tabulky, zaznamenal nepovedenou zastávku v boxech. Pomalá práce mechaniků jej srazila do středu pole. Díky tomu se otevřel boj o pozici "nejlepšího ze zbytku světa".

Z něj vyšel vítězně Paul di Resta, který zastavil o kolo dříve než Bruno Spengler. Právě tato zastávka dala Skotovi výhodu a Kanaďana na studených pneumatikách předjel. Di Resta na čistém vzduchu dokázal zredukovat náskok Rasta na 5 vteřin a dojel druhý. Třetí příčku slavil dvojnásobný šampion DTM, Marco Wittmann, který též předjel Spenglera. 

Paffettovi se povedlo díky stíhací jízdě získat páté místo, když stačil předjet ještě Joela Erikssona, na útok na Spenglera už mu nezbyl čas. Gary Paffett tak teď vede šampionát o 2 body před Paulem di Restou. Philipp Eng startoval druhý, když mu jen těsně unikla pole position, ale v závodu se propadl na sedmé místo.

Augusto Farfus na BMW byl osmý, deváté místo si odvezl Pascal Wehrlein. Němec byl během závodu dvakrát vyšetřován, ale pokaždé vyvázl bez penalizace. Poprvé to bylo za zkrácení šikany ve vzájemném souboji s Nico Müllerem. Za tento souboj navíc dostal napomenutí za vytlačení jiného vozu z trati. 

Poslední bod si připsal Robin Frijns, který startoval až jako 17. Jeho strategie pozdní zastávky (zastavoval ve 26. ze 40 kol) mu ale vyšla. Edoardo Mortara se díky podobné strategii dostal z 18. na 11. místo. 

VÝSLEDKY ZÁVODU: ZDE

Vytisknout

Diskuze: Nürburgring: Rast po skvělém výkonu vyhrál i druhý víkendový závod

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rast, Rene

Nürburgring: Rast si připisuje sobotní vítězství

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud