Opel se k DTM staví zády

iM2, 4. srpna 2008, 14:25 Google+

Už je to pěkná řádka dní, co se Opel DTM neúčastní. Jejich poslední závod se datuje do roku 2005. Tehdy německá značka startovala s Vectrou. Jak vypadá situace v současné době jsme zjišťovali.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Reuter, Manuel

Reuter, Manuel | foto: Opel Performance

Sdílejte článek

Opel byla jedna ze značek, která se zasadila o znovuzrození DTM v roce 2000. Zpočátku nastupovala s vozy Opel Astra V8 DTM, v roce 2004 je nahradila Vectra DTM. Jejich bilance není vůbec špatná: 7 pole position, 8 vítězství, 11 nejrychlejších kol. Ovšem německé značce se nikdy nepodařilo dojít až na vrchol: získat titul. Tým a vedení značky si hodně slibovalo od Vectry, ale bohužel ani tomuto vozu se nepodařilo získat pro Opel titul. Proto v roce 2005 došlo ke stažení závodního týmu z tratí a opuštění DTM. Od té doby se seriálu účastní pouze dvě značky.

Za Opel jezdili jezdci velkých jmen, kteří měli získat automobilce vysněné vavříny. Byli jimi například Heinz – Harald Frentzen, Laurent Aiello (mistr DTM z roku 2002), ale třeba i současný vedoucí muž šampionátu Timo Scheider. Ve vedení týmu dokonce působil současný šéf Redbullu v F1 Christian Horner.

V současné době se vedení DTM poohlíží po další značce, která by mohla do DTM vstoupit, a tak se zcela nabízí otázka, jestli nemá Opel plány na návrat? Podle našich informací není v této automobilce DTM na pořadu dne.
Vytisknout

Diskuze: Opel se k DTM staví zády

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Ze zákulisí: Business Lounge od Deutsche Post

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud