Jak vypadá situace u Opelu a BMW?

iM2, 4. října 2010, 21:00 Google+

Šéf Opelu, Nick Reilly, prozradil, že by rozhodnutí značky ohledně vstupu do DTM mělo padnout ještě tento rok. Tato skutečnost by mohla taktéž donutit BMW k definitivnímu potvrzení vstupu do DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Rozhodnutí Opelu o možném návratu do DTM by mělo padnout už brzy. Šéf rüsselsheimerské značky, Nick Reilly, na právě probíhajícím pařížském autosalonu (viz zde) prozradil, že by definitivní rozhodnutí mělo padnout nejpozději do konce roku. 61letý Brit byl v lednu jmenován do čela značky Opel a je mimo jiné šém GM-Motor (koncern pod který Opel spadá) pro Evropu.

Reilly je velkým fanouškem motorsportu. Jeho prací je mimo jiné účast Chevroletu v MS cestovních automobilů WTCC. Reilly navíc u Opelu našel v osobě marketingového ředitele, Alaina Vissera, velkou podporu. „DTM je jedna z možností, kterou velmi důkladně prostudujeme. Motorsport a Opel prostě k sobě patří,“ říká Visser.


Opel by měl do DTM nasazovat model Insignia

„Automobilové závody patří k emoční stránce značky. Skvěle také sedí k našemu sloganu „Wir leben Autos“ („Žijeme auty“, pozn. red.). Dá se říct, že neexistuje lepší kategorie, ve které by závodní vozy vypadali tak podobně jako sériová auta. Tím pádem pro nás například F1 nebo Le Mans nepřipadá v úvahu,“ pokračuje Visser.


BMW svoji řadu 3

Stejně jako Opel tak ani BMW ještě definitivně nepotvrdilo svůj vstup do série. Jenže u BMW jsou o krok napřed. Podle informací SID by měli dostat mnichovští konstruktéři od představenstva BMW zelenou v projektu DTM. Spekuluje se, že BMW svůj návrat definitivně potvrdí na tradičním sportovním setkání BMW, které se koná 4. prosince v Mnichově.

zdroj foto: www.autoroad.cz
Vytisknout

Diskuze: Jak vypadá situace u Opelu a BMW?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scheider, Timo

DTM oznámilo kalendář pro rok 2011

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud