Startovní rošt a slova víteze kvalifikace

ar1, 18. června 2006, 01:32 Google+

Portland - postavení na startu: Jak jsme již psali, druhá kvalifikace přinesla zvrat ve vývoji situace pro nedělní start závodu Grand Prix Portlandu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Photo by Michael Levitt, USA LAT Photographic

Sdílejte článek

Bruno Junqueira byl po kvalifikaci velmi šťastný a svůj úspěch popsal těmito slovy: "Jsem velmi šťastný za sebe i za celý tým. Poslední dva roky byly velmi obtížné. Včerejšek byl také velmi obtížný. Byli jsme hodně vzdáleni špici. Ale dostali jsme pomoc od Sebastiena a jeho týmu lidí. Mnoho nastavení jsme změnili dle jeho. A dnes ráno se změny projevily, auto bylo mnohem lepší. Pak jsme se pokoušeli ještě více zlpešit, i když jsm evěděli, že je tam ještě nějaká nedotáčivost. Udělal jsem ještě nějaké změny. Ve druhé jízdě jsem při prvním kole dosáhl 7,9 a věděl jsem, že 7,7 znamená Pole position. Chyběly mě tedy dvě desetiny. Opravdu jsem udělal vše pro to, aby to vyšlo. A vyšlo to, kolo bylo skvělé. Zajel jsem 7,6! Byl jsem moc šťastný, že to vyšlo, protože pak další kolo bylo špatné, nemohl jsme dobře zajet zatáčku 12, kde sjem ztratil 2 desetiny. Jsem šťastný, že jsem po dlouhé době na Pole. Je to vlastně poprvé po mojí nehodě. Skvělou práci odvedl tým, obzvlášť po náročném víkendu v Milwaukee. Po velmi náročném dni včera, je to skvělý pocit, odrazit se a skončit na Pole position."

A ještě slova druhého, A.J. Allmendingera: "Myslím, že to bylo dobré. Tým Forsythe po celý víkend pracoval fantasticky. Poskytli mi skvělé auto. Pomalu jsme se lepšili. Dnes ráno jsme byli nejrychlejší, časy byly opravdu velmi vyrovnané. Pro kvalifikaci, myslím, že jsme všichni věděli, že na Pole position se může objevit více jezdců. Včera jsme věděli, že jit do kvalifikace s červenými pneumatikami je nevýhodné, protože na dnešek nám nezbyly dvě červené. Tak jsme jeli s černou sadou. Na poprvé jsme vlastně byli velmi rychli na to, že to byly černé... Auto jelo skvěle, ale nemyslím si, že jsem z něj dostal maximum. ZVláště proto, že jsem chytil na trati v posledních kolech dost velký provoz. Pravděpodobně, dnes jsem si nezasloužil vyhrát. Poblahopřál jsem Brunovi, protože on měl velmi těžký rok a plně si tento výsledek zaslouží. Blahopřeji mu. Myslím, že pro závod máme skvělé auto."

Foto: Champ Car Media

Vytisknout

Diskuze: Startovní rošt a slova víteze kvalifikace

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Junqueira, Bruno

Bruno Junqueira startuje z Pole position!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud