Známe jména nových pilotů Porsche

iM1, 2. prosince 2016, 11:00 Google+

V sobotu 3. prosince v rámci své tradiční akce Night of Champions oznámí Porsche oficiálně svou jezdeckou sestavu pro World Endurance Championship 2017.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Značka Porsche má ve světě motorsportu velké jméno

Značka Porsche má ve světě motorsportu velké jméno | foto: Porsche

Sdílejte článek

Počátkem tohoto týdne jsme vám přinesli odhady možného složení posádek továrních týmů Porsche a Toyota pro kategorii LMP1. Tuto sobotu bude oficiálně zveřejněna sestava jezdců, kteří v sezóně 2017 usednou do továrních prototypů Porsche 919 Hybrid. Stane se tak v rámci pravidelné akce Night of Champions, kterou Porsche každoročně slavnostně uzavírá a bilancuje právě skončenou sezónu.

Porsche bude pro sezónu 2017 obsazovat celkem 3 sedačky v týmu LMP1 a očekává se také oznámení jezdecké trojice pro třetí prototyp, který by Porsche mělo nasadit do červnového závodu 24 hodin Le Mans. Další jména budou patřit do sestavy nově utvářeného továrního týmu pro kategorii LMGTE. Také zde bude posádek více, protože Porsche bude podobně, jako další gétéčkové týmy, nasazovat 2 vozy ve třídě profi jezdců a k nim by měla přibýt i minimálně jedna amatérská posádka.

LMP1

Do prototypu 919 Hybrid s #1 se vedle letošního mistra světa Neela Janiho posadí Nick Tandy a expilot Audi André Lotterer. Posádku #2 budou tvořit „Webberovi sirotci“ Timo Bernhard a Brendon Hartley, které doplní vítěz Le Mans 2014 Earl Bamber. Ve spojitosti s posádkami LMP1 se poslední dobou hovořilo také o Miku Rockenfellerovi, který se nevešel do redukované sestavy Audi pro DTM 2017, ale tyto zprávy se nepotvrdily.

LMGTE

Zde není doposud potvrzeno, kteří konkrétní jezdci usednou do nových továrních speciálů Porsche 911 RSR. Doposud jediné potvrzené jméno patří Laurensi Vanthoorovi, který přichází od Audi. Dalším jezdcem by mohl být výše jmenovaný Mike Rockenfeller a v užším výběru se dále objevili Kevin Estre, Richard Lietz, Michael Christensen nebo expilot BMW Dirk Werner.

Je ovšem nutno poznamenat, že v sobotu budou oficiálně představeni tovární piloti Porsche také pro další závodní série, ve kterých tato tradiční německá značka nasazuje své tovární týmy. Může se tedy stát, že někteří ze zde zmíněných jezdců budou hájit logo Porsche např. v americké vytrvalostní sérii IMSA.

Vytisknout

Diskuze: Známe jména nových pilotů Porsche

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Audi dalo šanci své hvězdě z Le Mans

Posílí tým Audi hvězda z Le Mans?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud