Farfus: BMW letos v DTM jednoduše není tak rychlé jako Mercedes.

-haj / iMotorSport.cz, 19. srpna 2018, 16:15 Google+

Augusto Farfus řekl, že BMW v letošní sezoně DTM jednoduše není dostatečně rychlé jako Mercedes, který je zatím nejlepším týmem v sezoně.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Augusto Farfus zajel minulý víkend na Brands Hatch nejlepší závod sezony

Augusto Farfus zajel minulý víkend na Brands Hatch nejlepší závod sezony | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Augusto Farfus byl jedním z mála jezdců, kteří měli před minulým víkendem DTM na britském okruhu Brands Hatch zkušenosti s jeho celou verzí. Augusto zde totiž závodil před osmi lety v rámci World Touring Car Championship. Je třeba dodat, že DTM zde vždy zatím závodilo na zkrácené verzi okruhu. 

Zkušenosti Farfuse byly znát, když ovládl první trénink, v kvalifikaci byl pátý a sobotní závod zakončil dokonce na druhém místě. V nedělní kvalifikaci, ve které už měli s delší verzí okruhu větší zkušenosti i ostatní jezdci, byl sedmý a v závodě musel z technických důvodů po kolizi v prvním kole vzdát. Letošní statistika Mercedesu v DTM je taková, že vyhrál 8 z 12 závodů a jeho piloti okupují 4 čelní pozice v průběžném pořadí. Dle Farfuse nemá BMW za normálních podmínek šanci dostihnout své rivaly ze Stuttgartu.

img-responsive

Obrázek BMW jedoucího před Mercedesem letos moc nevídáme. | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

"Musím být upřímný, [v sobotu] se nám podařilo dát dohromady silný výkon, ale celkově není náš balíček dostatečně silný. Když se podíváte na Mercedes, tak mají konstantně 3 nebo 4 auta na čele a toho my nejsme schopní. Je zde prostor ke zlepšení a my to musíme zanalyzovat, abychom pochopili proč. Zvláště na trati, jako je tato, se Mercedes zdá být extrémně silným. Musíme se určitě pokusit pochopit tratě vyžadující vysoký přítlak, jako jsou Zandvoort a Hungaroring," říká Brazilec Augusto Farfus pro Autosport.

"Určitě není jednoduché pokoušet se je dohánět během roku, protože každý dělá malé krůčky a odstup zůstává stejný. Stále na tom pracujeme," zakončil Farfus.

Vytisknout

Diskuze: Farfus: BMW letos v DTM jednoduše není tak rychlé jako Mercedes.

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paul di Resta slaví vítězství v Brands Hatch

Brands Hatch: Di Resta se udržel před Paffettem a slaví nedělní vítězství

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud