Video: Vybojované vítězství

iM2, 15. prosince 2008, 21:34 Google+

Psal se rok 2004 a v DTM si to o titul rozdali tři muži: Mattias Ekström s novou Audi A4, Christijan Albers a Gary Paffett (oba dva s Mercedesem C-Klasse). V Estorilu se jelo v novodobé historii pouze jednou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Albers, Christijan

Albers, Christijan | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Během celého závodu se ve vedení pohyboval jeden Mercedes a jedna Audi. Zpočátku byl za volantem Mercedesu Paffett. Toho po první zastávce vystřídal s dalším Cčkem Albers. Ale začněme od začátku.

Hned v první zatáčce se pokusil o krásné předjetí soupeřů vnějškem Tom Kristensen na žluté A4ce. Ti si to nenechali líbit a vytlačili ho trošku z trati. Poté v dalším průběhu závodu svedli krásný souboj o poslední body Frenzen s Alesim. Dva bývalí piloti F1 si to rozdali opravdu na ostří nože. Úspěšnější byl v DTM zkušenější Alesi, který vytlačil Frenzena z trati ven.

Po zastávkách v boxech se dvojice Paffett, Ekström vrátila za s rok starým Mercedesem CLK DTM jedoucího Mückeho. Možná právě on pomohl Švédovi, který se dostal před soupeře s Mercedesem.

Mückemu se podařilo vedoucí dvojici zdržet natolik, že toho využil Albers a dotáhl se do aerodynamického stínu za oba bojující piloty. Na cílové rovince potom Holanďan předved, proč je DTM tak populární. Na rovince nabral rychlost v pytli za kolegou Paffettem, potom doslova vyletěl do odlišné stopy. Došlo přitom i k menšímu smyku. Garyho předjel na rychlost a budoucího šampióna Ekströma objel z vnějšku!

Po zbytek videa můžete sledovat marnou snahu Švéda, který hledá sebemenší skulinku pro předjetí. V jednu chvíli Albers Ekströma vytlačil z trati, ale souboj pokračoval až do posledních metrů. Dále jsou na videu zachyceny detailní a ne zcela obvyklé pohledy na zastávku v boxech.

Vytisknout

Diskuze: Video: Vybojované vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

di Resta, Paul

Di Resta: Dveře do F1 jsou zavřené

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud