Video: Nejlepší souboj všech dob?

iM2, 14. října 2008, 06:56 Google+

To, že se v DTM dá předjíždět, se ví, ale že se dá předjíždět i na městské trati, může být pro někoho překvapením. Našli jsme pro Vás video, které zachycuje jeden z nejlepších soubojů DTM, které se kdy odehrály.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Schneider, Bernd

Schneider, Bernd | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Píše se rok 2002. Byl to první rok, kdy někdo dokázal porazit vládce DTM Bernda Shneidera v novodobé historii. V DTM se prezentovali tři automobily: Mercedes (s modelem CLK DTM), Audi (s modelem TT-R DTM) a Opel (s modelem Astra V8 DTM). O titul bojovaly hlavně značky Audi a Mercedes, Opel ještě ladil formu na další roky. Mezi jezdci si to rozdávali Bernd Schneider s Mercedesem a Laurent Aiello s Audi. Pravě mezi nimi se odehrál onen památný souboj...

Tradiční vrchol sezony na Norisringu se změnil v souboj dvou hvězd. V úplném konci závodu se o vítězství, které pro sebe nakonec získal jezdec Audi, bojuje pravdu tvrdě.

Závod se blíží ke konci, ve vedení je Bernd. Za ním jedoucí Laurent stáhl ztrátu na minimum a rozhodl se zaútočit. Útok to byl povedený a dostává se do vedení, jenže Schneider mu předjetí hned vrací. Předjížděcí manévr střída další předjížděcí manévr. Jedno kolo jedou jezdci dokonce vedle sebe!

Nájezd do posledního kola: Schneider vede, Aiello těsně za ním. Až do poslední zatáčky se nic neděje, v té si Schneider vyjíždí z ideální stopy a brání si vnitřek, Aiello ale šikovnou smyčkou proklouzne do vedení a závod vyhrává. Z těchto čistých soubojů by si mohli vzít příklad závodníci F1, co myslíte?


Vytisknout

Diskuze: Video: Nejlepší souboj všech dob?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Sharp/Wendlinger

Jetalliance jen s jedním vozem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud