Mercedes potvrdil Laudu a Susie Stoddart

Daniel Šupa, 24. února 2006, 12:28 Google+

Mercedes dnes potvrdil spekulace posledních týdnů a s jeho vozy v soukromých týmech Mücke a Persson budou startovat Susie Stoddart a Mathias Lauda.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Lauda, Mattias

Lauda, Mattias | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

V šampionátu DTM platí jasné pravidlo, při vzájemné rivalitě a soutěži musí mít všechny zúčastněné značky podobný profit. Po oznámení Audi o angažmá Vaniny Ickx přišlo jmenování Susie Stoddart členkou stáje Mücke Motorsport. Obě se budou snažit navázat na svoji úspěšnou předchůdkyni Ellen Lohr, která startovala úspěšně v DTM v letech 1991-1996 a dokázala vyhrát závod v Hockenheimu 1992, kdy porazila exšampiona F1 Keke Rosberga.

„To je skvělé, pozvání na testy v Barceloně přišlo jako úder blesku a já se snažila udělat dobrý dojem. Moc se těším na závody s takovými hvězdami, jaké v DTM startují, ale musím se toho ještě hodně naučit,“ uvedla v tiskovém prohlášení skotská závodnice.

Mathias Lauda je synem trojnásobného šampiona F1 Nikiho Laudy. Po sbírání zkušeností v GP2 a A1 Grand Prix si ho vybral Mercedes jako pilota soukromé stáje Ingmara Perssona.

„Zatím nemám žádné zkušenosti s cestovními vozy, takže se toho budu muset hodně naučit, ale mým cílem je brzy podávat dobré výkony. Je mi jasné, že to nebude procházka růžovým sadem, startovní pole je velice kvalitní, ale budu se snažit ze všech sil,“ slíbil Lauda Jr.

„Mathias začal se závody poměrně pozdě a měl jen málo příležitostí získat potřebné zkušenosti, ale DTM mu v tomto směru určitě pomůže. Susie stejně jako Mathias budou pro DTM přínosem. Mají před sebou velkou výzvu a mohou počítat s naší pomocí,“ dodal šéf sportovního oddělení Mercedesu Norbert Haug.


Foto: www.gp2series.com

Vytisknout

Diskuze: Mercedes potvrdil Laudu a Susie Stoddart

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Ekström čeká útok od Häkkinena

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud