Aston Martin potvrdil svoji účast ve Spa

Daniel Šupa, 15. července 2005, 13:35 Google+

Tovární tým britského výrobce luxusních sportovních vozů koncernu Ford bude patřit mezi hlavní favority.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kox/Lamy

Kox/Lamy | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Se speciály DBR9 pokračuje Aston Martin Racing ve vývoji a ovládnutí nejsilnější třídy závodů Grand Tourismo. Svoji rychlost již AM prokázaly, ale se spolehlivostí to ještě není dokonalé a právě spolehlivost je u vytrvalostních závodů k nezaplacení.

Své o tom ví úspěšný tým posledních dvacetičtyřhodinovek Corvette Racing, jenž bude i příští rok hlavním soupeřem vozů Aston Martin při nejdůležitějším podniku sezony, při slavné 24h Le Mans.

A právě vytrvalostní závod na 24 hodin ve Spa-Francorchamps bude další prověrkou tmavě zelených vozů, které sice občas startují v seriálu FIA GT, ale do celkového hodnocení se jejich výsledky nezapočítávají.

„Máme za sebou tři úspěšné starty, ale víme, že máme před sebou ještě hodně práce, abychom vyladili naše vozy tak, aby mohly jen vyhrávat,“ prohlásil šéf stáje George Howard-Chappell. „Spa je tak pro nás ideální příležitostí.“

Tým nasadí dva vozy se šesti jezdci. Vyzkoušené piloty Brabhama, Sarrazina, Turnera, Koxe a Lamyho doplní Belgičan Marc Goossens, který zná tuto trať velmi dobře a bude zde startovat již počtvrté.

Aston Martin má ve Spa na co navazovat. Již v roce 1948 zde slavil první a poměrně nečekané vítězství. Naposledy startoval ve Spa v roce 1989. Závod se uskuteční 30. července a start je naplánován na 16:00.


Foto: DPPI / FIA GT

Vytisknout

Diskuze: Aston Martin potvrdil svoji účast ve Spa

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wilson, Justin

Toronto: 1. Safety Car a za ním Wilson

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud