FIA GT3: Lacko s Vojtěchem se radují

iM2, 13. září 2008, 20:30 Google+

Byl to závod, který nenechal nikoho chladným. Dvojice Adam Lacko, Štěpán Vojtěch startovala do sedmého závodu série European FIA GT3 v Brně ze čtyřiadvacáté pozice, ovšem cílem jejich Corvette Z06R GT3 prosvištěla jako pátá.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Lacko, Adam

Lacko, Adam | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Pro dvojici to přitom byla premiéra v tomto stále populárnějším a kvalitnějším evropském šampionátu. Velkou roli pro vývoj závodu sehrálo první kolo hodinovky. Řada jezdců chybovala, ne však Štěpán.
Když se čtyřicetičlenné pole rozjelo letmým startem, těkalo nervozitou. První zatáčka pak přinesla to, co viselo ve vzduchu. V oblacích prachu a dýmu od pálících se gum se roztočila dvě auta. Ostatní se jim vyhýbala jen taktak. Než se všichni dostali k cíli úvodního kola, diváci viděli ještě několik kolizí. A Štěpán, na kterém byl rozjezd dnešního závodu, byl po vydařeném startu rázem šestý.

Po několika okruzích, které se odjely kvůli odklízení vraku za zpomalovacím vozem, se jezdci zanedlouho vydali k povinným střídáním – Štěpán se dostal i na pátou příčku, ale nakonec předával Adamovi řízení jako šestý. Vůz českého týmu MM Racing zůstal v popředí i ve druhé půli závodu.

Adam se dlouho držel jako čtvrtý, nicméně těsně před cílem klesl na konečnou pátou pozici a třetí ve značkovém hodnocení Corvette. Radost měla i druhá posádka stáje. Martin Matzke s Jiřím Skulou vybojovali po startu z 20. místa třetí příčku absolutně a ovládli hodnocení Corvette.

Adam Lacko: „Já nemám snad ani co říkat, vždyť dnes vše zařídil Štěpán (úsměv). Určitě zaslouží pochvalu, protože svou porci zvládl vážně výborně. Mě mrzí, že jsem neudržel čtvrté místo, ale už to nešlo. Vůz s blížícím se koncem přestával fungovat ideálně a přesto, že jsem většinou držel defenzivní stopu, musel jsem soupeři ustoupit. Ale když shrnu celý dnešek, jsem určitě spokojený.“

zdroj: bpa.cz

Štěpán Vojtěch: "Nejprve musím říct, že jsem si na Brno dobře pamatoval. Sice jsem tady naposledy závodil v roce 2000, nicméně pořád jsem věděl, že po startu se jezdí doprava (smích). Měl jsem dnes výborný start. Brzy po rozsvícení zelených světel jsem předjel asi tři, čtyři auta. Do první zatáčky jsem se pak dostal do dobré stopy, jenže pak se tam začali soupeři točit a já měl co dělat, abych se jim vyhnul. Naštěstí se to podařilo a já uháněl dál. Ještě v prvním kole jsem kromě jiných předjel i týmového kolegu Martina Matzkeho, který mi to ovšem brzy vrátil. Po zpomalovací fázi jsem se už jen soustředil na udržení své pozice, což se mi naštěstí po tvrdém boji s jedním z porsche podařilo. Byl to dnes velmi vydařený návrat na brněnský okruh.“
Vytisknout

Diskuze: FIA GT3: Lacko s Vojtěchem se radují

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

LMS: Enge si hodil korunou, pak skončil druhý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud