Může ještě vůbec BMW Martina odmítnout?

iM2, 16. října 2013, 23:03 Google+

Belgičan by se mohl vydat na stejnou cestu, jakou před ním absolvoval Marco Wittmann. Pro rok 2014 by se mohl stát oficiálním závodním jezdcem BMW pro DTM, potvrdil to sám Jens Marquardt.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Snad neexistuje důvod, proč by mělo BMW odmítnout Maxima Martina v roli závodního jezdce pro rok 2014. Belgičan v současnosti působí v roli testovacího a vývojového jezdce mnichovské značky. V závodech GT vozů jezdí Martin v týmu Marc VDS a sbírá jeden úspěch za druhým - vyhrál 24 hodinovku na Nürburgringu a také v ALMS slaví pravidelně dobré výsledky.

Potvrzení místa v DTM pro rok 2014 mu ale zatím stále chybí. Jens Marquardt se ale k celé situaci vyjadřuje neurčitě: "Maxim dokázal, že jsme si našli pilota, který dokáže být rychlý ve velkém množství sérií. S jeho výkony jsem velmi spokojen." 27 letý jezdec před sezonou v Barceloně testoval i mistrovské auto Bruno Spenglera.

Že se v DTM dokáže dobře prosadit i jezdec z GT vozů dokazuje Dirk Werner, který je také v kádru mnichovské značky. Jenže získá Martin místo? Těžko soudit, jisté je jen to, že víc než stávajících 8 M3 DTM BMW rozhodně nenasadí. Je třeba možné, že Andy Priaulx ukončí svoji aktivní kariéru závodního jezdce. Brit se však ke své budoucnosti ještě nevyjádřil.

Že je testovací práce dobrým odrazovým můstkem do pozice závodního jezdce DTM dokazuje předchůdce Martina v této roli, Marco Wittmann. Marquardt se ale snaží brzdit očekávání: "Z toho, že Marco také vloni seděl v testovacím autě, bych nevyvozoval žádná pravidla. Máme spoustu [závodních] programů. Pro nás je důležité nabídnout jezdcům spoustu rozdílných sérií, ve kterých mohou jezdit."

Vytisknout

Diskuze: Může ještě vůbec BMW Martina odmítnout?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Farfus, Augusto

Farfus: Nemohl jsem udělat víc

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud