Farfus: Nemohl jsem udělat víc

iM2, 9. října 2013, 10:35 Google+

Jezdec značky BMW, Augusto Farfus, věří, že letos nemohl jezdit lépe. V sezoně již zaznamenal tři vítězství, o možnost bojovat o titul však po Zandvoortu přišel.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Farfus, Augusto

Farfus, Augusto | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Augusto Farfus vyhrál závod na Zandvoortu o 1,6 vteřiny před Mikem Rockenfellerem. Nebýt výjezdu safety caru v důsledku nehody Dirka Wernera a Jamieho Greena, byl by býval jeho náskok větší. To dokazuje rychlost BMW M3 DTM týmu RBM s Farfusem za volantem - jeho náskok na Rockenfellera se po prvních zastávkách zvýšil až na 15 vteřin.

"Odvedl jsem svoji práci a nic víc jsem udělat nemohl. Závod v Holandsku se sice mohl zdát jednoduchým, ale ve skutečnosti tomu tak nebylo. V prvním stintu se mi dařilo ujíždět Rockenfellerovi. Jenže pak mi odešly pneumatiky a on mě začal výrazně stahovat. Měl jsem docela problémy," líčí Brazilec.

"Na pneumatikách Prime bylo auto lepší. Na nich jsem na to mohl opravdu tlačit." Třetí vítězství Farfuse v této sezoně znamená, že letos vyhrál víc závodů, než kdokoliv jiný. Jeho druhá pozice už nemůže být nikým ohrožena. Zároveň však už nemůže pomýšlet na boj s Rockenfellerem o titul šampiona DTM, k vítězství mu však blahopřeje.


Augusto byl letos se svým týmem nejvýraznější oporou značky BMW

"Gratuluji Miku Rockenfellerovi, svůj titul si plně zaslouží. Měl skvělou sezonu a já smekám před tím, čeho dosáhl. Já si ve svém druhém roce v DTM nemám na co stěžovat. Zažil jsem dobrý rok a musím za něj svému týmu poděkovat."
Vytisknout

Diskuze: Farfus: Nemohl jsem udělat víc

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rockenfeller, Mike

Moser: Rockenfeller se může stát legendou DTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud