Moser: Rockenfeller se může stát legendou DTM

iM2, 9. října 2013, 10:23 Google+

Šéf týmu Phoenix, Ernst Moser, v jehož barvách letos Mike Rockenfeller vybojoval titul šampiona DTM, má za to, že se jeho svěřenec může zařadit k největším jezdcům historie DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rockenfeller, Mike

Rockenfeller, Mike | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Mike Rockenfeller vyhrál v roce 2013 v DTM titul v době, kdy do konce sezony zbývá ještě jeden závod. Posledním, kdo vyhrál pro Audi titul, byl v roce 2011 Martin Tomczyk. Tehdy se ale ještě jezdilo s A4 DTM. Není ale bez zajímavosti, že Tomczyk v tom roce také jezdil za tým Phoenix.

"Mike letos odvedl skvělou práci. Vždy, když o víkendu vše sedělo, tak zajel skvělý výsledek. Neustále měl šanci na vítězství. Když jsme se pohybovali v hloubi pole, byl snad ještě lepší," popisuje letošní sezonu Ernst Moser.

Ten také vyzdvihuje výkon celého týmu - nejvýraznějším přínosem pro tým byl samotný Mike Rockenfeller: "Myslím, že tým si zaslouží uznání za spoustu strategií, se kterými přišel. Ale řekl bych, že nejvýraznějším článkem týmu byl právě Mike.

Vždy se musíte snažit vytěžit z dané situace maximum. To letos Mike přesně dělal."
Podle Mosera má Němec, který se letos vzdal startů v Le Mans sérii i samotném Le Mans ve prospěch DTM, na to, aby se stal jedním z největších jezdců tohoto sportu, pokud bude i v dalších letech pokračovat ve výkonech ze sezony 2013.


 Mike Rockenfeller, mistr DTM pro rok 2013

"Když dokážete vyhrát jeden titul DTM, pak jich můžete vybojovat spoustu, i když historie dokazuje, že je to obtížné. Podívejte se na legendy tohoto sportu, třeba současné piloty Garyho Paffetta nebo Mattiase Ekströma, nebo ještě dříve před nimi Bernda Schneidera. Mike je skvělý jezdec a pokud bude chtít zůstat v DTM i po několik dalších let, pak si myslím, že může vyhrát ještě spoustu šampionátů."
Vytisknout

Diskuze: Moser: Rockenfeller se může stát legendou DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Werner, Dirk

Názor Wernera a Greena na nehodu se neshoduje

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud