Phoenix: Rockenfeller mohl vyhrát

iM2, 24. června 2013, 17:11 Google+

Šéf týmu Phoenix, Ernst Moser, věří, že jeho jezdec - Mike Rockenfeller - mohl porazit Garyho Paffetta v závodu na Lausitzringu. Němec začínal až na 6. místě, díky strategii použití pneumatik Standard-Option-Standard se ale dostal až za záda Paffetta.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rockenfeller, Mike

Rockenfeller, Mike | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Během druhého stintu byl pouze 0,5s vteřiny za lídrem pořadí. Paffetta však předjet nebyl schopný. Mike Rockenfeller ztratil dost času i za kolegou Paffetta, Robertem Wickensem. Na konci svého stintu (dostal se za Paffetta) však jeho vůz trpěl vibracemi, které předjetí znesnadnily.

"Opět jsme zvolili správnou strategii. 'Rocky' měl skvělou rychlost, jen ho zdržoval Wickens. Po čase se mu ho podařilo překonat a dokonce bylo možné vítězství. Na konci druhého stintu ho ale zdržely vibrace od pneumatik, a tak jsme jej zavolali do boxů. Jinak by Paffetta předjel," prohlašuje Ernst Moser.

Díky druhému pódiovému umístění v letošním roce vede Mike společně s Brunem Spenglerem tabulku jezdců. Při rovnosti bodů je ale v čele Němec, protože Kanaďan byl na Lausitzringu pouze 7. Sám Rockenfeller byl s výsledkem spokojený, opět byl nejlepším jezdcem Audi. Po závodu připustil, že byl Paffett moc rychlý.

"Po startu ze 6. místa jsme z vozu dostali maximum. Dostal jsem se velmi blízko k Paffettovi a málem jsem bojoval i o vítězství. Ale fairově uznejme, že Gary byl v závěru rychlejší. Moje auto ale v závodu bylo fantastické, zvláště na pneumatikách Option. Takže týmu patří velký dík."

Vytisknout

Diskuze: Phoenix: Rockenfeller mohl vyhrát

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paffett, Gary

Paffett: Auto bylo brilantní

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud