DTM otestuje systém DRS, uvidíme ho už letos?

iM2, 22. března 2013, 09:54 Google+

DRS, z anglického Drag Reduction System, je systém, který snižuje aerodynamický odpor vozů jedoucích po rovince. V F1 již nějakou dobu funguje, v DTM bychom se ho mohli dočkat v letošním roce. Týmy BMW, Audi i Mercedesu jsou připraveny toto zařízení otestovat již příští týden na testech v Barceloně.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tambay, Adrien

Tambay, Adrien | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Týmy v DTM dostanou k otestování naprosto stejný systém, který funguje v F1. To znamená, že horní klapka na zadním přítlačném křídle se bude dát sklopit, což sníží aerodynamický odpor vozu na rovince. Díky tomu budou moci vozy dosahovat vyšších maximálních rychlostí a zlepší se tak předjíždění. Umožnění použití systému je totiž pouze pro vůz, který jede v těsném závěsu (pod 1s) za jiným autem.

Více o celém systému si přečtěte zde. Týmy budou funkčnost systému u kapotovaných aut testovat příští týden ve Španělsku, nicméně pokud by se systém osvědčil, jeho zavedení na sebe nenechá dlouho čekat. V takovém případě bychom se ho dočkali již od prvního závodu letošního roku na Hockenheimringu.


Předjíždění by mohlo být v budoucnu v DTM jednoudšší díky možnosti při jízdě v závěsu sklopit jeden element zadního křídla a snížit tak odpor na rovince

Vytisknout

Diskuze: DTM otestuje systém DRS, uvidíme ho už letos?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Frey, Rahel

Kompletní sestavy jednotlivých týmů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud