Názory na DRS se liší + video systému

iM2, 29. března 2013, 22:57 Google+

Na právě ukončených testech v Barceloně mohli jezdci poprvé okusit systém DRS, přinášíme Vám postřehy o jeho fungování od 5 zkušených jezdců.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheider, Timo

Scheider, Timo | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Zadní nastavitelné křídlo "udělalo dojem" na Jamieho Greena, od jeho použití v případě jízdy v závěsu za jiným vozem si však neslibuje žádné zázračné věci. "Efekt nebude tak velký jako ve Formuli 1, takže předjíždění nebude lehčí." To se dá očekávat hlavně proto, že vozy DTM nemají takový výkon jako F1. "Ale DRS při předjíždění pomůže," uzavřel vítěz 8 závodů DTM.

Přenastaviltené zadní křídlo zapůsobilo na dalšího jezdce Audi, Mika Rockenfellera: "Po technické stránce fungovalo DRS během testů bezchybně. Do závodění v DTM by mohlo přinést něco extra. Díky vyšší rychlosti na rovinkách bychom měli zajíždět lepší časy na kolo. Vše, co může zlepšit závody DTM, je vítané. DRS se snaží nabídnout lepší příležitosti pro předjíždění. To je dobré jak pro nás jezdce tak i diváky."

Také úřadující šampion DTM, Bruno Spengler, se k novince vyjádřil: "DRS je systém, který musí závodního jezdce bavit. Opravdu je ten systém citelně znát. Dříve řadíte vyšší převodové stupně a na rovinkách dosahujete vyšších rychlostí. Člověk by si na něj musel prvně zvyknout a učit se kolo od kola. I proto jsou testy zde v Barceloně a na Hockenheimu velmi důležité."

"Ze systému DRS mám dobrý pocit. Zatím je příliš brzy na to, abychom mohli odhadovat, jaký bude výsledný efekt," pokračoval Christian Vietoris. Jako poslední si vzal slovo dvojnásobný mistr DTM, Timo Scheider: "Myslím, že nastal čas, abychom něco změnili. Fanoušci chtějí vidět předjížděcí manévry. DRS a pneumatiky option (nové pneumatiky testované v Barceloně) tomu určitě mohou pomoci."

Systém DRS v DTM funguje trochu jinak než ve Formuli 1:

Vytisknout

Diskuze: Názory na DRS se liší + video systému

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Priaulx, Andy

Barcelona: Na závěr nejrychleji Wittmann

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud