Rockenfeller se strašně omlouvá za nehodu

iM2, 14. července 2014, 21:11 Google+

Úřadující šampion DTM, Mike Rockenfeller, řekl, že se "strašně omlouvá" za nehodu s Adrienem Tambayem ve včerejším závodu v Moskvě. Tento incident oba dva ze závodu vyřadil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rockenfeller, Mike

Rockenfeller, Mike | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Rockenfeller do pátého závodu sezony na Moscow Raceway odstartoval na pneumatikách standard [tvrdší]. Všeobecně se čekalo, že by ve druhé polovině závodu po přezutí na měkčí směs mohl zatlačit na Maxime Martina na BMW, který si nakonec dojel pro vítězství. Po restartu závodu ve 29. kole však došlo ke zmiňované nehodě v první zatáčce, když Rockenfeller zezadu nabral svého značkového kolegu. 

Mistr DTM z roku 2013 a vítěz loňského závodu v Rusku, který je mimochodem zatím posledním vítězstvím pro Audi, byl po nehodě hodně zklamaný: "Mohu říci jen jednu věc. A tou je, že se Adrienovi, Audi a mému týmu Phoenix strašně omlouvám. Byla to jednoznačně moje chyba a neúmyslná. Po restartu jsem jen chtěl jet za ním, protože kolo poté bych tak jako tak musel do boxů pro nové gumy," říká Mike Rockenfeller.



"Možná, že moje přední gumy nebyly dostatečně zahřáté. V každém případě mě překvapilo, že se zablokovaly a já najel do zadní části adrienova autaJen lehce, ale dostatečně na to, aby ho to roztočilo. Věci navíc zhoršilo to, že jsme se dotkli a to ukončilo pro nás oba závod. Mohu se jen omluvit každému, koho se to týká," dodal úřadující mistr DTM.

Adrien Tambay se na věc podíval více filozoficky a záležitost shrnul tak, že "sh** happens", což se do slušné češtiny dá přeložit asi jako "stane se". "Nechci na nikoho házet vinu. Mikovi je to líto, ale kolize dvou Audi je něco, co by se nemělo stávat. Ale věci jako tato se prostě stávají." Tambay pak ještě dodal, že nebýt incidentu, tak mohl být mezi TOP3. "Dnes jsme ztratili podiový výsledek - v klidu jsme mohli skončit třetí. Byla to škoda a já doufám, že Německo vyhraje World Cup [MS ve fotbale]."
Vytisknout

Diskuze: Rockenfeller se strašně omlouvá za nehodu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Kdo odstartuje do závodu na jakých gumách?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud