Tarquini po 12 letech končí ve WTCC, závodění však nehodlá věšet na hřebík

iMotorSport.cz, 20. března 2017, 10:55 Google+

Gabriele Tarquini strávil posledních dvanáct let v seriálu FIA WTCC, kde vystřídal tovární týmy Alfa Romeo, Seat, Honda a Lada. Nyní ho čeká nová výzva

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gabriele Tarquini

Gabriele Tarquini | foto: Ondřej Laušman / iMotorSport.cz / INCORP images

Sdílejte článek

O setrvání Tarquiniho ve světovém šampionátu cestovních vozů FIA WTCC se hovořilo již od oznámení odchodu továrního týmu Lady, nicméně v současnosti je jisté, že se mistr světa z roku 2009 stěhuje jinam.

Tarquini se připojil jako hlavní testovací jezdec k automobilce Hyundai, které bude pomáhat s vývojem závodního speciálu i30 TCR.

"Jsem moc šťastný, že jsem se připojil k Hyundai. Z jejich rallyového týmu je patrné, že pracují na velmi vysoké, velice profesionální úrovni. Bude to pro mě poprvé, co budu vyvíjet auto pro TCR, takže je to pro mě výzva. Moc se na to těším. Budeme vyvíjet auto takřka z ničeho. Potkal jsem se již s několika lidmi, co na tomto projektu pracují, když jsem navštívil sídlo týmu, a jsem si jistý, že dokážeme udělat konkurenceschopný vůz," prozradil pětapadesátiletý Ital.

Hyundai plánuje první dodávky vozů pro své zákazníky koncem letošního roku, nicméně podle TouringCarTimes by se mohl speciál objevit na trati už během závěrečných podniků TCR International Series.

Vytisknout

Diskuze: Tarquini po 12 letech končí ve WTCC, závodění však nehodlá věšet na hřebík

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mercedes AMG

DTM má za sebou další předsezónní testy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud