DTM má za sebou další předsezónní testy

iMotorSport.cz, 20. března 2017, 10:12 Google+

Minulý týden proběhl další předsezónní test šampionátu DTM. Tentokrát se jezdilo v italské Vallelunze a týmy měly k dispozici vozy s kompletní specifikací pro letošní sezonu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mercedes AMG

Mercedes AMG | foto: Daimler AG

Sdílejte článek

V Audi si testovací úkoly rozdělili Jamie Green s Mattiasem Ekströmem. Švéd usedl za volant nové Audi RS5 DTM v úterý a ve čtvrtek, Green testoval ve středu. Nový vůz odjel celkem 2121 km, což činí 519 kol.

"Vyzkoušeli jsme mnoho odlišných věcí - krátké stinty, dlouhé stinty, kvalifikační simulaci a mnoho různých nastavení vozu. Nové vozy DTM jsou určitě náročnější na řízení. Navíc hledání správného nastavení vozu na měkkých pneumatikách a celkově s jinou aerodynamikou je pořádná výzva," souhlasí Ekström.

Mercedes testovali během tří dnů tři jezdci, a to Robert Wickens, Edoardo Mortara a Gary Paffett. Zatímco Brit odjezdil nejvíce kol z této trojice, byl to Edoardo Mortara, kdo zajel absolutně nejrychlejší čas.

img-responsive

BMW Motorsport | foto: BMW Motorsport

"Bylo to mnoho náročné práce, ale nashromáždili jsme mnoho užitečných dat. Myslím, že odjetí více jak 200 kol během jednoho dne je celkem super," prozradil Paffett.

BMW mělo v Itálii Maxima Martina a Tom Blomqvista. Ti si testovací povinnosti rozdělili rovnocenně, tedy jeden a půl dne pro každého. 

Poslední předsezónní testy DTM proběhnou ve dnech 3. až 6. dubna na Hockenheimu, kde bude také oficiálně zahájena letošní tzv. media dnem.

Vytisknout

Diskuze: DTM má za sebou další předsezónní testy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jean-Eric Vergne

WEC: Další bývalý pilot formule 1 míří za volant prototypu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud