Rockenfeller o rozdílech mezi Le Mans a DTM

iM2, 1. prosince 2013, 18:25 Google+

Mike Rockenfeller vysvětluje, proč mu po dlouhou dobu, kdy jezdil jak DTM tak Le Mans, nečinilo problémy přesedat z jednoho auta do druhého.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rockenfeller, Mike

Rockenfeller, Mike | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Mistr DTM jezdil dlouhá léta Le Mans - v letech 2004 a 2005 seděl v Porsche, v období 2007 až 2012 pak v Audi týmu Joest. Souběžně však jezdil i v DTM - v týmu Rosberg (2007 až 2009), Abt (2011) a Phoenix (2010 až 2012). Letos poprvé od roku 2006 nejel Mike Rockenfeller Le Mans a v DTM slavil titul šampiona.

"Pokud se podíváme na sezonu, tak z ní můžeme odvodit, že to [vynechání Le Mans], mělo velký vliv. Ale já bych byl opatrný. Myslím, že bychom měli vidět i jisté rozdíly. Vloni jsme v DTM neměli dostatečně konkurenceschopný balík. I proto jsem nemohl získat víc.

Myslím si, že pokud děláte dvě věci, tak je stále můžete dělat dobře. Záleží od dobré přípravy a počtu odjetých testovacích kilometrů. Myslet si, že dojedete do Le Mans a bez testů budete na úrovni ostatních, je bláhové. Vždy jsem byl zvyklý mít dva týmy, se kterými jsem spolupracoval. Jednou jste tam a jednou zase jinde.

Pokud by byla možnost, tak bych pochopitelně rád jezdil oboje. Nakonec tohle je ale rozhodnutí, které dělá Audi. Není to tak, že bychom my jako jezdci přišli a řekli si. Vše musí sedět do sebe. Auto DTM je pro mě snažší dostat na limit než auto Le Mans. S DTM se jezdí relativně jednodušeji, protože auto je velmi dobře vyvážené. To je sice auto Le Mans také, ale je to o drobnostech.


Mike v A4 DTM

V DTM je velmi důležité, aby v kvalifikaci všechno vyšlo. To je rozdíl [ve s rovnání s Le Mans]. Auto DTM a prototyp LMP1 si nejsou tak vzdáleny, jak si mnozí myslí. Mluvím zde o výkonu brzd a podobných parametrech. Já jsme měl možnost s oběma pěkných pár let jezdit a přesedání mi nikdy nečinilo velké problémy.

Pokud jezdíte s oběma vozy pravidelně, tak změny nečiní moc velký problém. Pokud byste ale s jedním nebo druhým autem nejeli měsíce, pak by to problém byl,"
zakončil šampion Le Mans i DTM.
Vytisknout

Diskuze: Rockenfeller o rozdílech mezi Le Mans a DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Junior Red Bullu, da Costa bude testovat BMW

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud