DTM titul je neporovnatelný s jinými úspěchy

iM2, 20. října 2013, 16:48 Google+

Mike Rockenfeller, šampion DTM pro rok 2013, věří, že se jeho titul v DTM nedá porovnávat s žádnými jinými úspěchy v ostatních sériích, které dříve zažil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rockenfeller, Mike

Rockenfeller, Mike | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Mike Rockenfeller oslavil svůj titul šampiona DTM už o minulém závodním víkendu, tedy na Zandvoortu. V Německu promluvil o svých pocitech po zisku koruny šampiona. Tento úspěch nemůže být podle jeho mínění porovnáván s žádnými předešlými vítězstvími, protože každý z úspěchů přišel v rozdílné fázi jeho kariéry.

"Nemyslím si, že bych je mohl porovnat [tituly]. Titul na motokárách byl velmi důležitý, protože mi umožnil postoupit dál. Pak přišel titul v Porsche Carrera Cupu, to byl další důležitý krok v mé kariéře. Vítězství jsou vždy, v jakékoliv fázi vaší kariéry, důležitá.

V roce 2010 přišlo vítězství v Daytoně, což byl skvělý pocit zvláště poté, co jsem se v DTM se staršími auty trápil. Ještě ve stejném roce jsem zvítězil v Le Mans. To bylo neskutečné. Až do této doby to byl můj největší úspěch v kariéře.

Le Mans má u mě stále velmi specifickou pozici, rád bych se tam někdy vrátil. Uvidíme, jestli to bude dříve nebo později,"
naznačil možný vývoj budoucí kariéry Mike. "DTM je ale jednou z nejobtížnějších závodních sérií na světě. Zde jsou pouze profesionální jezdci, žádní platící piloti. Máte tu tři nesmírně vyrovnané značky.

Opravdu nerozumím tomu, proč to [DTM] není populární ještě víc. Je tu to nejlepší z nejlepšího. Zde není možné vyhrát pět, šest nebo sedm závodů v roce. V takto vyrovnaném pole není možné získávat jedno vítězství za druhým. Rozdíly v DTM jsou opravdu extrémně malé."
Vytisknout

Diskuze: DTM titul je neporovnatelný s jinými úspěchy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wickens, Robert

Wickens: Sázka Mercedesu na mladé vychází

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud