Wickens: Sázka Mercedesu na mladé vychází

iM2, 19. října 2013, 18:03 Google+

Robert Wickens věří, že se Mercedesu sázka na mladé jezdce před startem této sezony vyplatila. Postarali se o to především jeho vlastní výkony a výkony kolegy z týmu HWA, Christiana Vietorise.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wickens, Robert

Wickens, Robert | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Robert Wickens v letošní sezoně získal svoje první vítězství v DTM na Nürburgringu, kde se jelo jak za mokrých tak i suchých podmínek. Mimo to stanul na podium ještě na Brands Hatch, Laustizringu a Norisringu - tam vyhrál svoji první kvalifikaci. Christian Vietoris byl čtyřikát 3. (Hockenheimring, Lausitzring, Norisring a Nürburgring) a na Lausitzringu vyhrál kvalifikaci.

Wickens je momentálně v hodnocení jezdců na 4. místě se ziskem 70 bodů, o jednu příčku víš je Vietoris, který na své konto nastřádal o 1 bod víc. "Myslím, že Mercedes dal nám, mladým jezdcům, volnost, abychom ukázali, čeho jsme schopni. Zároveň na nás nevyvíjel žádný tlak," zamýšlí se nad letošní sezonou jezdec.

"S ohledem na to, že jsme v tabulce jezdců na 3. a 4. místě, tak bych řekl, že jsme důvěru do nás vloženou dokázali splatit. Tým HWA navíc stále může získat titul mezi týmy." Wickens po Oscherslebenu přišel o možnost bojovat o titul, když jej v tomto závodu z tratě odstřelil Bruno Spengler. Přesto zklamaný není.

"Když jsem přišel před sezonou do HWA, tak jsem věděl, že budu mít k dispozici vůz s velkým potenciálem. Mým cílem bylo pravidelně bodovat a být na podium co možná nejčastěji. Vzhledem k tomu, že se mi nepodařilo bodovat pravidelně ve všech závodech, tak mě nepřekvapuje, že o titul už nebojuji. Mike [Rockenfeller] letos jezdil neskutečně konzistentně, to je mým cílem pro příští rok," zakončil Kanaďan.
Vytisknout

Diskuze: Wickens: Sázka Mercedesu na mladé vychází

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Merhi, Roberto

Proč je Merhi tak pomalý v kvalifikacích?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud