Třetí a čtvrtý do party pro Spa

iM2, 18. července 2008, 07:54 Google+

Po čtyřech závodech šampionátu FIA GT jsou jezdci stáje STR na druhém místě v celkovém pořadí. Na obzoru se již objevuje mytický závod sezóny 24 Hours of Spa, při kterém je možné získat dvojnásobný počet bodů. Tým STR oznámil svoji sestavu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bouchut/Maassen

Bouchut/Maassen | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Třetím do party je Švýcar Christophe Pillon. Tým nehledal v neprozkoumaných vodách, protože Pillon je dvojnásobný vítěz (2002 a 2003) závodu 24h LeMans. „V průběhu nedávných testů tým i Christophe Pillon dospěli k dohodě. Obě strany jsme byly spokojeny s průběhem testů a tak byla dohoda rychle uzavřena,“ říká týmový manager Patrick Selleslagh. „Pillon možná není až tak známým jezdcem, ale jeho úspěchy v LeMans v letech 2002 a 2003 ho myslím proslavily dost. Další jeho úspěch je dokončení závodu LMS 1000 Km of Spa ve třídě  LMP2 na druhém místě. Také má za sebou nějaké závody ve třídě GT1 v týmech Larbre, JMB a Belmondo.“

Dalším jezdcem bude Maxime Soulet, který opět pojede pro tým SRT. Bude to jeho už třetí vystoupení s týmem STR v závodě 24 Hours of Spa. Tento jezdec již dvakrát vyhrál vytrvalostní závod v Zolderu za volantem vozu Corvette C5-R pro tým STR. Vloni v říjnu také Soulet jel závěrečný podnik sezóny FIA GT v Zolderu s Tomem Cloetem.

„Zpětně vše vypadá dobře po testovacím dnu. Naši jezdci byli spokojeni po nedávném testu. Byl to jen Marcel Fässler, který byl rychlejší než naši kluci, a byl to ten stejný Fässler, který pro nás vyhrál nedávno závod ve Francii. Pracovali jsme velmi tvrdě na set-upu a spolupráci pneumatik Michelin s vozem, vše to snad nasvědčuje dobrému výsledku ve Spa,“ pokračuje Patrick Selleslagh.
Vytisknout

Diskuze: Třetí a čtvrtý do party pro Spa

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Pedrosu čaká veľmi náročný víkend

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud