Lapierre dominoval sobotnímu závodu ve Spa

ar1, 16. září 2007, 10:35 Google+

BELGIE - 1. ZÁVOD: Nicolas Lapierre vyhrál sobotní odpolední první závod na belgickém okruhu ve Spa-Francorchamps před Luca Filippim a Lucas di Grassim.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Lapierre, Nicolas

Lapierre, Nicolas | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Nicolas Lapierre zaznamenal v sobotním závodě na okruhu ve Spa-Francorchamps své druhé letošní vítězství, když dokázal v závěru závodu kontroloval závodní pole z Pole position. Zvítězil téměř o 5 sekund před druhým Fillipim a o další 3 sekundy před třetím di Grassim.

Tato výhra přišla v pravý čas, stala se jakýmsi balzámem v letos dost problematické sezóně mladého nadaného Francouze. Di Grassi druhou pozicí ukrojil z náskoku ve vedení šampionátu Timo Glockovi, kterého stáhl na rozdíl šesti bodů. Glock dojel do cíle na 17. pozici a důvodem bylo to, že po startu zůstal stát delší dobu  na startu. Glock se musel postupně prokousat závodním polem, přesto to na bodované pozice nestačilo. jedinou šancí na bod mu zůstala v podobě nejrychlejšího kola, což s emu nakonec i povedlo.

Na čtvrté pozici dojel závod Villa, pátý Conway, šestý Soucek, sedmý Chandhok a osmý Tung. Glock tedy bod získal a do nedělního závodu, kde se rozdává za vítězství už jen 6 bodů jde s náskokem před druhým di Grassim se 6 body. Fillipi pak na třetí pozici ztrácí 21 bodů.

Vytisknout

Diskuze: Lapierre dominoval sobotnímu závodu ve Spa

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Lapierre, Nicolas

Najlepšie odštartuje Lapierre

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud