1. Belgie: Počasí, chyby, havárie a komisaři

Daniel Šupa, 6. září 2008, 23:02 Google+

BELGIE – 1. ZÁVOD; Francouz Romain Grosjean využil z favoritů na titul dnešních podmínek nejlépe a zaslouženě zvítězil. Naopak Senna a Pantano pokazili co se dalo. Ke slovu přišlo vyšetřování komisařů a následné tresty.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rosberg, Nico

Rosberg, Nico | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Těsně před startem dorazily nad belgický závodní okruh deštivé mraky. Vydatná přeháňka byla dostatečně intenzivní na to, aby se uskutečnil letmý start s pneumatikami do deště. Závod vedl Senna.

První zastávka v dnešním delším závodě byla plánovaná a vedení závodu ji nařídilo kvůli výměně kol na slicky, když dráha dostatečně vyschla.

Při návratu od mechaniků na pitlane si počínal Senna dle komisařů nebezpečně a ohrozil v boxové uličce projíždějícího Valeria. Následná penalizace průjezdu boxy srazila Brazilce do hloubi pole.

Jeho hlavní soupeř v boji o titul a vedoucí jezdec průběžného pořadí Pantano byl tak podle vývoje situace předurčen k vítězství. Ale žlutá fáze zapříčinila problémy s motorem, který se přepnul do klidového módu a Ital klesl až na desátou pozici.

Po posunu na osmé místo, zítra by startoval díky obrácenému pořadí první osmičky první, dostal smyk v La Source a klesl zpět, aby se kolo před cílem pokusil zoufale překonat Rodrigueze. Útok nevyšel, navíc sestřelil i di Grassiho.

Počínání jezdce bylo po závodě vyšetřováno komisaři, kteří zasáhli neobyčejně tvrdě. Aktuálně hlavního favorita sezony vyloučili pro nesportovní manévr a jemu předcházející předjíždění v době žluté fáze nejen z dnešního závodu, ale i zítřejšího.

V samém závěru překonal vedoucího Parenteho Grosjean a získal cenných deset bodů. Zuber po souboji se svým týmovým kolegou Maldonadem obsadil třetí pozici, ale ani on nezůstal bez povšimnutí vedení závodu. Rakušan byl posléze diskvalifikovaný za nepovolené opravy vozu.

Nejtěžší havárií dnešního dne bylo bezesporu vylétnutí z dráhy v podání Valsecchiho, jenž byl převezen do nemocnice, kde zůstane přes noc na pozorování. Žádné vážnější zranění si naštěstí nezpůsobil.

Průběžné pořadí 

Vytisknout

Diskuze: 1. Belgie: Počasí, chyby, havárie a komisaři

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

di Resta, Paul

Udrží si di Resta top formu?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud